Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom je op tijd je sinterklaas- en kerstcadeautjes moet bestellen dit jaar

waarom-je-op-tijd-je-sinterklaas-en-kerstcadeautjes-moet-bestellen-dit-jaar.jpg

De kans is groot dat het merendeel van de Nederlanders ervoor kiest om dit jaar zijn sinterklaas- en kerstcadeautjes online te bestellen. Vanwege het coronavirus zijn mensen toch iets minder snel geneigd om in fysieke winkels hun aankopen te doen. Webwinkels zijn daarom vandaag met een campagne begonnen waar ze klanten oproepen om tijdig hun bestellingen te doen.

Door de drukte tijdens de feestdagen te verspreiden, hopen webwinkels te voorkomen dat klanten hun cadeaus te laat ontvangen.

Hogere omzet verwacht

Veel webshops verwachten een flink hogere omzet rond te feestdagen vanwege het coronavirus. De verwachting is dat mensen zich er minder prettig bij voelen om in fysieke winkels hun aankopen te doen en daarom massaal online gaan shoppen. Volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org denken sommige webwinkels zelf dat ze twee keer zoveel omzet als normaal zullen draaien.

Lees ook: Online shoppen: zó zie je of een webshop betrouwbaar is

Bestel sinterklaas- en kerstcadeautjes op tijd

Als iedereen echter vlak voor de feestdagen massaal sinterklaas- en kerstcadeautjes gaat inslaan, is de kans groot dat de webshops de grote aanvraag niet aankunnen en daardoor niet op tijd alles kunnen verzenden. Met de campagne ‘Wees voorbereid- Bestel op tijd’ wil de sector mensen oproepen om ruim van tevoren cadeaus te kopen voor de feestdagen. De grootste drukte wordt kort voor Sinterklas verwacht tijdens Black Friday op 27 november en Cyber Monday, drie dagen later. Deze kortingsdagen zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Kortingsacties in de gaten houden

Volgens Thuiswinkel.org is het verstandig om de webshops in de gaten te houden, zodat bekend is wanneer de grote kortingsacties zullen beginnen. Veel winkels geven namelijk al voor Black Friday hoge kortingen, zo stelt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. “Dit biedt niet alleen extra voordeel voor consumenten, maar voorkomt ook extra logistieke druk.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant