Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wauw: baas geeft 10 miljoen aan kerstbonussen aan zijn werknemers

wauw-baas-geeft-kerstbonus-van-bij-elkaar-10-miljoen-aan-werknemers.jpg

Geld maakt niet gelukkig, zeggen ze. Maar wat als je baas je op een kerstbonus van duizenden euro’s trakteert?

Het overkwam de werknemers van een groot Amerikaans makelaarsbedrijf. En daar zijn beelden van die je kippenvel bezorgen.

Verrassing op de kerstborrel

Tijdens de kerstborrel van hun werk, wisten de werknemers niet wat ze meemaakten. Ze kregen allemaal een rode enveloppe met daarin een cheque. Hun baas loofde plotseling een bonus van in totaal 10 miljoen dollar uit aan zijn 198 werknemers. Degenen die er het langst werken, kregen het meest. Dat betekende dat sommige collega’s binnen één avond dui-zen-den dollars rijker waren. Zo ging iemand met meer dan 270.000 dollar naar huis. En het maakte niet uit of je een monteur of een hoge pief in het bedrijf was. Zelfs iemand die zijn eerste werkdag pas ná de kerstborrel zou hebben, kreeg honderd dollar toe.

Tranen van geluk om kerstbonus

“Iedereen begon te huilen, te schreeuwen, elkaar te omhelzen en te lachen”, vertelt de manager van het bedrijf aan CNN. Ze stormden naar het podium om het management de hand te schudden. “En ze vertelden ons waar ze het geld voor zouden gaan gebruiken. Telkens hoorde ik weer hoe deze avond hun leven zou veranderen.”

Maandenlange voorbereiding

Over de bijzondere kerstborrel, werd al maandenlang gebrainstormd. Het bedrijf had namelijk steengoede resultaten behaald en daar wilden de bazen hun werknemers heel erg voor bedanken. Daarom organiseerden ze het feestje, waar iedereen bij móest zijn. Er werden zelfs vliegtickets en hotelkamers geregeld voor een aantal werknemers die vanuit een andere staat moesten komen, zodat ook zij het niet hoefden te missen.

Pensioen

Maar ja, als je met duizenden euro’s op zak naar huis gaat en al op een zekere leeftijd bent, wil je dan niet al met vervroegd pensioen gaan? Daar is de baas niet bang voor. “Iemand vertelde me dat hij oorspronkelijk van plan was om over acht jaar met pensioen te gaan. Maar nu wil hij blijven tot we ons volgende doel behaald hebben.”

Geniet van de beelden:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | CNN
Beeld | stock

Ook interessant