Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geen luxe diners: in dit land vieren ze kerst in een fastfoodrestaurant

fastfoodrestaurant-kerst.jpg

In Nederland zijn we gewend om tijdens de feestdagen flink uit te pakken, maar in Japan doen ze het heel anders. Lees: slimmer. Een kerstdiner bijvoorbeeld loopt daar niet in de papieren én er komt veel minder stress bij kijken. 

Omdat minder dan één procent van de inwoners christelijk is, is kerst geen traditioneel feest in het Aziatische land. Er komen dan ook geen kalkoenen en kerstkransjes bij kijken. Sterker nog, in Japan brengen ze de feestdagen door met een flinke emmer gefrituurde kip op schoot.

Reserveren

Een spontaan uitje naar Kentucky Fried Chicken (KFC) zit er op 25 en 26 december niet in in Japan. Wil je een plekje bemachtigen, dan moet je twee maanden van tevoren al een bestelling plaatsen. Dit gaat al veertig jaar zo, te danken aan een grappig voorval. Ooit klaagde een toerist dat ze in Japan nergens kalkoen kon krijgen tijdens de feestdagen. “Ik heb geen andere keuze dan Kerstmis vieren met Kentucky Fried Chicken,” grapte ze destijds. Of het echt is gebeurd valt te betwisten, maar het leidde in elk geval wél tot een slimme marketingtruc. Vanaf 1985, toen de keten een speciale emmer kip aan het menu toevoegde, luidt de slogan van KFC: “Alleen al met deze Christmas Bucket Party kun je een luxe feest geven.”

Valentijnsdag

Kerstmis is voor Japanners zoiets als Valentijnsdag. “In Japan is het gewoon een leuke dag,” aldus kerstkenner James Cooper tegenover The Huffington Post. “Families komen samen en stelletjes maken ’s avonds een romantische wandeling. En voor KFC moet je reserveren.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | libelle.nl
Beeld | iStock

Ook interessant