Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Kate Middletons verlovingsring eigenlijk bedoeld was voor Meghan Markle

kate-middleton.jpg

Toen prins William in 2010 op één knie ging voor Kate Middleton, gaf hij haar een wel heel bijzondere verlovingsring: die van zijn overleden moeder, prinses Diana. Wat veel mensen niet weten, is dat deze ring in eerste instantie helemaal niet voor Kate bedoeld was.

De ring had eigenlijk de verlovingsring van Meghan Markle moeten zijn.

Toekomstige vrouw Harry

Volgens de documentaire The Diana story mochten prins William en prins Harry na het overlijden van Diana in 1997 beiden een sieraad van hun moeder kiezen. Waar William koos voor Diana’s Cartier-horloge, ging Harry voor haar verlovingsring. Hierdoor was de ring ook meteen bestemd voor Harry’s toekomstige vrouw.

Precies zoals Diana was

Maar toen Harry hoorde dat William plannen had om Kate een aanzoek te doen, zei hij: ‘Zou het niet gepast zijn als zij de ring van mama had?’ en schonk zijn broer de ring. “Harry gaf zijn meest kostbare schat op”, zo vertelt Paul Burrell, de voormalige butler van prinses Diana, in de documentaire. “Het enige ding dat hij nog van zijn moeder had, gaf hij aan zijn broer. Dat is onbaatzuchtig, vriendelijk en precies zoals Diana was.”

Lees ook: prins Harry geeft moeilijke relatie met William toe: ‘We bevinden ons op verschillende paden’

Kostbaar sieraad

Kate kreeg uiteindelijk de prachtige verlovingsring, die bestaat uit een twaalfkaraats ovaal blauwe Ceylon-saffier en omringd is met een halo van veertien diamanten. Prins Charles gaf de ring in 1981 aan prinses Diana, waardoor deze een extra bijzondere betekenis heeft voor William en Harry.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Express.co.uk
Beeld | Getty

Ook interessant