Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kate Middleton openhartig over moederschap: ‘Ik voel me voortdurend schuldig’

kate-middleton.jpg

Het lijkt erop dat Kate Middleton de laatste tijd erg haar best doet om een wat meer ‘menselijke’ kant van zichzelf te laten zien. In een nieuw interview is de hertogin van Cambridge bijzonder openhartig over het moederschap en de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Zo heeft ze het onder andere over haar eigen jeugd, het zogeheten ‘mom guilt’ en haar moeilijke zwangerschap.

Veel twijfels

Ondanks het feit dat ze de nodige hulp krijgt bij de opvoeding van haar kinderen, heeft Kate ook regelmatig haar twijfels over haar kwaliteiten als moeder. “Door mijn taken als hertogin moet ik opvoedingstaken als de kinderen naar school brengen wel eens laten schieten. Ze nemen me dat wel eens kwalijk. Vanmorgen vroegen ze bijvoorbeeld of ik hen toch niet naar school kon brengen. Het is een constante strijd,” aldus Kate.

Lees ook: geen vierde baby voor Kate Middleton en prins William

‘Moms guilt’

De hertogin van Cambridge heeft dan ook regelmatig last van het zogeheten ‘moms guilt’, het schuldgevoel dat veel moeders zeggen te hebben als ze twijfelen of ze wel genoeg tijd hebben voor hun kind(eren) en of ze alles wel goed doen. “Natuurlijk heb ik dat. En elke moeder die zegt dat ze het niet heeft, die liegt. Ik heb het voortdurend. Ik ben een moeder die graag overal bij betrokken is. En bij alles wat ik doe wil ik zeker zijn dat ik het op de best mogelijke manier doe voor mijn kinderen.”

Veel buiten zijn

In de opvoeding van haar eigen kinderen vindt Kate het vooral belangrijk dat ze veel buiten kunnen zijn, iets wat ze zelf als kind ook deed. “Ik vind het geweldig voor het fysieke en mentale welzijn en het leggen van de basis voor je ontwikkeling”, zo vertelt ze gepassioneerd. “Het is zo heerlijk om tijd buiten door te brengen, die kwaliteitsrelaties op te bouwen, zonder de afleidingen van ‘ik moet koken’ en ‘ik moet dit doen’. En eigenlijk is het zo simpel.”

Lastige zwangerschappen

Tot slot is Kate ook nog bijzonder openhartig over haar zwangerschappen. Zo is ze naar eigen zeggen niet één van die moeders geweest die op een roze wolk zat tijdens haar zwangerschap. Ze had veel last van misselijkheid en pijn en noemt zichzelf daarom ‘niet de meest gelukkige zwangere vrouw’. “Veel mensen hebben het nog veel zwaarder dan ik tijdens hun zwangerschap, maar het was toch een uitdaging. Niet alleen voor mij, maar ook voor iedereen om me heen. William had niet het gevoel dat hij veel kon doen. En het is natuurlijk zwaar om iemand te zien afzien zonder er iets aan te kunnen doen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

🎧 SOUND ON — listen to a clip of The Duchess of Cambridge talking with @MrsGiFletcher about her own childhood experiences and the importance of the early years. Their full conversation will be released as a special episode of Giovanna’s ‘Happy Mum, Happy Baby’ podcast – a series of frank and warm conversations with mums and dads covering all aspects of parenthood, from tackling loneliness, to being a single parent. On this Early Years episode, The Duchess discusses her ‘5 Big Questions on the Under Fives’ – a quick, online survey which aims to spark a national conversation on the early years that will ultimately help bring about positive, lasting change for generations to come. Visit the link in our bio 🗣️ to have your say on the biggest ever national conversation on the early years #5BigQuestions

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Hello Magazine, Instagram
Beeld | Getty Images

Ook interessant