Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom Kate Middleton eigenlijk liever geen ‘Kate’ genoemd wordt

waarom-kate-middleton-eigenlijk-liever-geen-kate-genoemd-wordt.jpg

Kate Middleton is wereldberoemd als, eh, Kate Middleton. Maar wist jij dat de vrouw van prins William eigenlijk liever geen ‘Kate’ genoemd wordt? 

Om een vrij logische reden, maar er wordt amper gehoor aan gegeven.

Niet Kate, maar Catherine

Prins William vroeg Kate in 2010 ten huwelijk. Maar al in 2008 vroeg Kate haar vrienden om een gunst, aangezien ze een relatie had met een Britse royal. Of ze haar voortaan niet Kate – de naam die ze tijdens haar schooltijd kreeg aangemeten – maar gewoon voluit Catherine wilden noemen. Dat klonk formeler, koninklijker en het is bovendien de echte naam die ze van haar ouders heeft gekregen.

‘Afstandelijk’

Royaltydeskundige Daniela Elser laat aan The Daily Express weten dat de hertogin dit in een mailtje aan ze vroeg, op een ‘lieve en jolige manier’. Maar volgens koningshuisjournalist Adam Helliker stonden sommige vrienden er wel een beetje versteld van. “Iedereen wist dat het niet lang meer ging duren voordat Kate en William zouden trouwen, maar we waren wel verrast door het verzoek om haar Catherine te noemen. Dat voelt afstandelijk.”

Lees ook
Déze titel krijgt Kate Middleton als prins William koning wordt

Kate in de nieuwskoppen

Sinds de aankondiging van hun bruiloft, werd ook Britse media gevraagd om over ‘Catherine’ en niet ‘Kate’ te schrijven. Bijna tien jaar later… is er niet veel meer van dat gehoor aan het verzoek overgebleven. Enfin, anno 2019 en als al bijna een decennium de vrouw van prins William en toekomstige koningin van Engeland zijnde, denken we dat Kate zich er niet al te druk meer om maakt. Maar haar officiële benaming in uitingen van het koningshuis blijft altijd nog Catherine.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | The Daily Express
Beeld | ANP

Ook interessant