Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat lief: Kate Middleton heeft stiekem als vrijwilliger dít werk verricht

wat-lief-kate-middleton-heeft-stiekem-als-vrijwilliger-dit-werk-verricht.jpg

Door de coronacrisis had Kate Middleton ineens veel minder werk, maar dat betekent niet dat ze thuis heeft stilgezeten. De vrouw van prins William blijkt namelijk stiekem als vrijwilliger te hebben gewerkt, zo schrijft The Sun.

Kate belde verschillende keren met Len Gardner (85) een bejaarde mantelzorger, om hem een hart onder de riem te steken.

Kate Middleton als vrijwilliger

Volgens The Sun meldde Kate zich aan bij de Royal Voluntary Service voor vrijwilligerswerk. Ze werd vervolgens door de organisatie gekoppeld aan de bejaarde mantelzorger Len Gardner, die fulltime voor zijn vrouw met alzheimer zorgt. Een pittige baan, zeker voor iemand die al op hoge leeftijd is. De twee hadden in mei hun allereerste telefoongesprek en belden toen een half uur met elkaar. Volgens Len was het ijs meteen gebroken. Toen hij haar vroeg hoe hij haar moest noemen, antwoordde Kate: “Noem me maar gewoon Catherine”. Dit zorgde ervoor dat hij zich naar eigen zeggen direct op zijn gemak voelde. “Na twee zinnen had ik niet langer het idee dat ik met iemand die zo belangrijk is, aan het praten was,” aldus Len.

Lees ook: Kate Middleton vertelt eerlijk over pittige thuisquarantaine

“Ze is een ontzettend lieve vrouw”

Al tijdens het eerste gesprek bleek dat de twee een gemeenschappelijke passie hadden, namelijk Italiaans eten. De hertogin was zo lief om hem enkele dagen na het telefoongesprek te verrassen met een nieuwe pastamachine en bloem. “Ik zeg het je: die vrouw die je op televisie ziet en die een menigte inloopt en met mensen praat, dat is precies hoe ze in het echt is. Ze is een ontzettend lieve vrouw,” aldus Len. En het bleef niet bij dat eerste telefoongesprek: een maand later hadden de twee nog een telefoongesprek, ditmaal zo’n veertig minuten lang. “Ze vertelde meer over haar kinderen,” zo vertelt Len. “Blijkbaar hebben ze duizenden schapen op het landgoed Sandringham. Haar oudste kinderen begrepen maar niet hoe je wol kon krijgen, zonder het dier daarvoor te doden. Dus nam ze hen mee naar de stallen waar ze konden zien hoe de schapen geschoren werden. Het is het soort gesprek dat je met iedereen zou kunnen hebben.”

“De telefoontjes gaven me iets om naar uit te kijken”

Voor Len zijn de gesprekken ontzettend waardevol geweest. “Nooit had ik gedacht dat ik ooit aan de telefoon zou hangen met de toekomstige koningin van Engeland. Ik zal onze gesprekken voor de rest van mijn leven blijven koesteren. Die telefoontjes hielpen me echt, want ze gaven me iets om naar uit te kijken.” Het leuke is dat de twee elkaar onlangs in het echt hebben ontmoet. Kate en William zijn momenteel op tour door het Verenigd Koninkrijk om mensen in de frontlinie te bedanken voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Ze bezoeken onder andere personeel van verzorgingshuizen, leraren, schoolkinderen en vrijwilligers. In West Yorkshire kwamen ze ook Len tegen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Sun
Beeld | Getty

Ook interessant