Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít zijn de ongeschreven regels van een bezoek aan de kapper

dit-zijn-de-ongeschreven-regels-van-een-bezoek-aan-de-kapper.jpg

We mogen weer naar de kapper! Grijze haren, uitgroei, dode punten… Vanaf deze week kunnen die eindelijk weer verleden tijd zijn. En precies daarom is dit het juiste moment om uit te leggen wat nou eigenlijk de do’s en de don’ts zijn bij de kapper.

Want die zijn er wel degelijk.

Kom op tijd bij de kapper

In de laatste persconferentie werd al gezegd dat je voortaan alleen naar de kapper kunt op afspraak. Dan is het wel zo fijn natuurlijk als je je houdt aan het tijdstip van de afspraak. De kapper houdt hier immers ook rekening mee. Kom liever een paar minuten te vroeg, zodat je je kappersbezoek lekker ontspannen begint.

Zet je telefoon uit

Natuurlijk is het soms een flinke zit als je gaat voor knippen, kleuren en stylen. Toch wordt bellen terwijl je in de kappersstoel zit door kappers niet gewaardeerd. Natuurlijk is het niet erg om soms even je mobiel erbij te pakken om door Instagram of Facebook te scrollen of te appen, maar bellen is uit den boze. Naast het feit dat de hele zaak je kan horen, kan de kapper niet goed zijn of haar werk doen. Zet daarom je telefoon gewoon uit, zodat je ook kunt genieten van deze me-time.

Frisse coupe

Je mag dan wel een fijne wasbeurt krijgen bij de kapper, het is voor hem of haar wel zo prettig als je niet met vet haar plaatsneemt in de stoel. Het is natuurlijk geen ramp, maar niet erg netjes en fris.

Ieder z’n vakgebied

Veel mensen waagden zich de afgelopen tijd aan zelf knippen of tonderen, maar gelukkig kan de kapper nu zelf weer aan de slag voor de herstelwerkzaamheden. Voor ieder vakgebied geldt eigenlijk: ieder z’n vak. Als je zelf aan de slag gaat met verf van 10 euro, is de kans groot dat dit er niet mooi en verzorgd uitziet. Verven voor een prikkie klinkt ideaal, maar het oog wil natuurlijk ook wat.

Lees ook: Zó merk je dat het weer tijd is om naar de kapper te gaan

Stel niet te veel vragen

Al sinds oudsher moet je voor de beste roddels bij de kapper zijn. De hele dag door horen zij alle verhalen over van alles en iedereen. Voor een kapper is het fijn als je niet te veel vragen terug stelt. Natuurlijk is er niets mis met een beetje wederzijdse interesse, maar als hij of zij ongeveer vijf keer per dag hetzelfde verhaal moet vertellen is ook weer zo wat. Wist je dat je bij sommige kappers een stiltestoel kunt boeken? Kun je even een half uur tot een uur relaxen zonder dat je iets hoeft te zeggen.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant