Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze app bepaalt wie van je collega’s er koffie of thee moet halen

kantoor-roulette-koffie-thee-margriet.jpg

Als je op kantoor koffie voor jezelf wilt halen, is het wel zo aardig om te vragen of je collega’s ook wat willen drinken. Vaak is het altijd maar één collega die dit doet. Er is een app ontwikkeld die bepaalt wie er aan de beurt is voor het rondje koffie en thee.

Met de app Kantoor roulette laat je het door het lot bepalen. Is Caroline aan de beurt, mag Joost gaan lopen of ben jij de klos? Belangrijk is wel dat alle collega’s de app installeren. Dit kan op de telefoon, maar ook op de computer. Heb je zin in een bakkie, dan stuur je een koffieverzoek aan je deelnemende collega’s. En dan is het een minuutje wachten totdat je weet wie de koffie of thee mag gaan halen…

Gratis koffie

De app is gratis te downloaden voor een team van maximaal tien collega’s. Zeker het proberen eens waard, toch? Gaat het om een grotere groep, dan wordt bij één persoon de kosten van de pro-versie van €2,50 per maand of €22 per jaar in rekening gebracht. “Dat maakt het gebruik van de app ook mogelijk bij grotere bedrijven,” legt de app-ontwikkelaar Sebastiaan Pasma uit aan Het Laatste Nieuws. “Als je op een groot kantoor werkt, wil je waarschijnlijk niet voor 20 man tegelijk koffie gaan halen. In de pro-versie kan je dus een groep maken voor alleen je afdeling of je etage.”

Praatje maken

Tsja, het is maar net of je het het geld waard vindt. Het zorgt in elk geval wel voor de nodige lol op de werkvloer. Pasma: “De koptelefoons gaan af en iedereen is weer even bereikbaar voor elkaar. De sfeer wordt losser en je maakt eerder een praatje, ook over andere zaken dan waar je het in de vergadering over hebt.” Introduceer jij deze app op je werk?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Het Laatste Nieuws, kantoorroulette.nl
Beeld | iStock

Ook interessant