Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bitterzoet: kans op sneeuw tijdens eerste avondklok

de-sneeuwpret-kan-beginnen-dit-weekend-weer-kans-op-sneeuw.jpg

Heb jij afgelopen weekend ook zo genoten van de sneeuw? Dan hebben we goed nieuws voor je; dit weekend is er opnieuw kans op sneeuw. We vertellen je waar en wanneer het naar verwachting gaat sneeuwen.

De kans op sneeuw is wel iets kleiner dan vorige week.

Van regen naar natte sneeuw

Vandaag is het een mooie dag met een mix van wolken en zon: het wordt 7 graden en het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling. In de kustgebieden is het ietsje minder aangenaam doordat er een stevige zuidwestenwind staat. Morgen is het helaas bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het ook regenen. De neerslag kan op steeds meer plaatsen overgaan in natte sneeuw, maar de kans is klein dat er overdag ook echt een dikke laag sneeuw komt te liggen. Het wordt maximaal 4 tot 5 graden.

Wanneer meeste kans op sneeuw?

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is de kans op sneeuw wat groter. Vooral in het zuiden en oosten kan het wit kleuren, waarbij het op sommige plaatsen zelfs kan blijven liggen. Maar let op: zaterdagavond gaat de avondklok in. Een tikkeltje bitterzoet dus, want sommigen vinden het heerlijk om tijdens een sneeuwbui over straat te wandelen. Maar het levert vanuit je woonkamer wel een mooi uitzicht op buiten. Schrale troost: zin in een ochtendje sneeuwpret, dan kun je het best naar de heuvels van Zuid-Limburg gaan. Als het sneeuwt dan is de kans namelijk het grootst dat de sneeuw hier ook nog even blijft liggen.

Lees ook:
Met deze tips wordt opstaan in de koude wintermaanden een eitje

Koude zondag

Zondag kan het in de vroege ochtend in het oosten nog een beetje gaan sneeuwen, al zal dit waarschijnlijk wel natte sneeuw zijn. Vanuit het westen wordt het droog en in de middag is er nog kans op een winterse bui, afgewisseld met wat zonneschijn. Het wordt waarschijnlijk rond de 4 graden, wat redelijk koud is voor deze tijd van het jaar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weeronline
Beeld | Getty

M05

Margriet 05 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: de leukste hobby’s voor binnen, 7x zelfmaken (van vest tot tas), een interview met minister Carola Schouten, rondkomen met minder en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant