Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Aangrijpend: topsportster Bibian Mentel heeft voor de zevende keer kanker

screenshot-bibian-mentel-3.jpg

Het zal je maar worden verteld, dat je voor de zevende keer kanker hebt en deze keer niet meer kan worden behandeld. Het is het verdrietige verhaal van Bibian Mentel. Ze vertelt wat dit trieste nieuws met haar doet, in een aangrijpend gesprek met Humberto Tan.

Bibian over haar strijd tegen kanker

“Dit was m’n grootste angst, ergens diep van binnen had ik me blijkbaar op dit moment voorbereid,” vertelt Bibian aan tafel bij RTL Late night. Zes weken geleden hoorde ze dat de kanker waar ze al zes keer eerder met succes tegen vocht, terug was. In tegenstelling tot de vorige keren zeggen haar artsen dat ze deze keer niks meer voor haar kunnen doen.

De paralympisch snowboardkampioen houdt hoop. Op de vraag van haar zoontje: “Ja maar mama, als ze niks meer kunnen doen, ga je dan dood?” antwoordde ze dan ook: “Nou schat, dát nog lang niet.”

Op zoek naar nieuwe behandelmethodes

Samen met haar man gaat Bibian op zoek naar nieuwe behandelmethodes. Die vindt ze. Ze stuiten in het buitenland op de MRIdian, een bestralingstoestel en mri-scan ineen, die kanker gerichter kan bestralen. Een week later zien ze het apparaat toevallig voorbijkomen op de Nederlandse tv: “Met de woorden: voor het eerst in Europa.” Het apparaat blijkt sinds kort in het VU-ziekenhuis te worden gebruikt, om de hoek van waar het stel woont. Haar eerste behandeling valt samen met de verjaardag van haar man.

Opgeven is geen optie voor de topsportster: “Ik heb gewoon besloten om minimaal negentig te worden. Een oud, grijs vrouwtje met m’n kleinkinderen op schoot.”

Bekijk hieronder het indrukwekkende fragment:

Ook interessant