Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó voorkom je dat je kamerplanten doodgaan in deze hitte

kamerplanten-hitte.jpg

Lekker hoor, dit zomerse weer, maar je kamerplanten vinden de hitte vaak iets minder fijn. Voor je het weet hangen ze allemaal dood en uitgedroogd in de pot. Dít kun je doen om dat te voorkomen.

Houd je huis zo koel mogelijk

Dit probeer je waarschijnlijk al voor jezelf, maar ook je planten zijn blij met een koel huis. Kamerplanten kunnen slecht tegen hitte en plotselinge temperatuurstijgingen. Ze kunnen echter ook niet goed tegen tocht, dus kijk uit met airco’s of het tegen elkaar open zetten van ramen. Ventilatoren zijn geen probleem.

Houd de lucht vochtig

Planten halen vocht uit de lucht en bovendien is een vochtige lucht koeler. Besproei daarom de lucht rondom je planten af en toe met water of zet een bak met koud water naast je planten. Let er wel op dat er geen water op de bladeren van de planten komen, want dan kunnen ze gaan rotten.

Lees ook
Dit is op hete dagen het beste tijdstip om je planten water te geven

Zet ze niet in de zon

Direct zonlicht (vooral als het door het raam schijnt) laat je planten makkelijk verbranden. Zorg er dus voor dat je planten zo veel mogelijk in de schaduw staan en houd je gordijnen gesloten wanneer je er niet bent.

Geef op de juiste momenten water

Hoe heter het is, hoe sneller water verdampt. Het heeft dus weinig zin als je je planten tussen 12.00 en 15.00 water geeft, want dan verdampt het al voordat de wortels het op kunnen nemen. Geef ze daarom zo vroeg of laat mogelijk op de dag water, wanneer de temperaturen nog redelijk laag zijn. Daarnaast hebben je planten met deze hitte twee keer zoveel water nodig dan normaal, dus geef ze ongeveer om de twee dagen nieuw water.

Bron| HLN.be
Beeld| iStock

Ook interessant