Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Horeca weer eerder dicht? Kabinet komt naar verwachting opnieuw met coronamaatregelen

coronamaatregelen-horeca-sluiten.jpg

Zoals de afgelopen dagen is gebleken, lopen de besmettingscijfers weer in rap tempo op. De cijfers stijgen zelfs zo snel, dat het kabinet heeft aangekondigd vanavond om 19.00 uur weer een persconferentie te houden. En het lijkt erop dat daarin een aantal coronamaatregelen opnieuw zullen worden aangescherpt.

De horeca om 00.00 uur op slot

Nu de stijgende besmettingscijfers het kabinet zorgen baart, wordt er naar alle waarschijnlijkheid weer op de rem getrapt. Volgens bronnen is aan RTL Nieuws gemeld dat de horeca vanaf zaterdag weer dagelijks om middernacht de deuren zal moeten sluiten. Discotheken en clubs mogen voorlopig helemaal niet meer open. Ook zullen er strengere regels worden opgesteld voor meerdaagse evenementen. Daarnaast wil het kabinet het testen voor toegang in de horeca, op festivals en in discotheken een halt toeroepen. Op dit moment lijkt het erop dat alleen ‘geplaceerde’ evenementen, waar je dus op een stoel zit, testen voor toegang mag blijven handhaven. Deze nieuwe maatregelen zullen gaan gelden tot 13 augustus.

Lees ook: Oproep kabinet aan gezonde zestigers: ‘Sla de griepprik over dit jaar’

Aantal bezoekers ingeperkt

Bij evenementen die nog mogen plaatsvinden, na de coronamaatregelen van vanavond, wil het kabinet het aantal bezoekers indammen. Zo mogen er op een buitenlocatie 1000 man aanwezig zijn, en op een binnenlocatie mogen maximaal 500 mensen samenkomen. Dit heeft te maken met het feit dat de anderhalve meter op deze plekken weer zal gaan gelden.

Nederland wil niet op donkerrood

Een andere reden waarom deze coronamaatregelen vanavond naar alle waarschijnlijkheid opnieuw ingezet zullen worden, is omdat het kabinet niet wil dat Nederland donkerrood zal gaan kleuren op de vakantiekaart en we dus niet meer welkom zijn in andere landen. Ook blijkt na overleg met de voorzitters van de veiligheidsregio’s dat de druk op de huisartsen weer begint toe te nemen. Een lichtpuntje is dat de ziekenhuizen op dit moment nog niet te maken hebben met hogere bezettingscijfers. Maar dit wil het kabinet met deze maatregelen uiteraard ook voorkomen.

Bron | RTL Nieuws, Nu.nl
Beeld | Getty

Ook interessant