Een heerlijke dip zoals hij gemaakt wordt in Marokko en Tunesië
Ingrediënten
– 60 g tahin (sesampasta) 
– 3 el vers citroensap
–  150 g volle yoghurt 
– versgemalen zwarte peper
– fijn zeezout 
– 100 g g schapenfeta, verbrokkeld
- pitten van ½ granaatappel
 – ½ bosje munt, blaadjes grof gehakt
 – 2 el sesamolie
Bereiding:
– Roer de tahin om met het citroensap en de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. – – Schep de helft van de kaas erdoor.
– Schep de dip in een kom en verdeel de rest van de kaas, de granaatappelpitten en de munt erover.
– Lepel de sesamolie er kort voor het serveren over en maal er nog wat peper boven.
Lekker met repen warm pitabrood of Turks brood.
Bereidingstijd: ± 15 min.
Je vindt meer lekkere vakantierecepten in Margriet 23