Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw waarschuwt: steek nóóit een kaars aan met desinfecterende handgel op

steek-nooit-een-kaars-aan-met-desinfecterende-handgel-op.jpg

Kate Wise denkt wel twee keer na voordat ze ooit weer een kaars aansteekt. Het lichaam van de Amerikaanse vrouw vatte namelijk vlam toen ze kort na het gebruik van een desinfecterende handgel een kaars probeerde aan te steken.

De vrouw kwam er allesbehalve goed vanaf: ze ligt momenteel op de intensive care te herstellen van verschillende brandwonden aan haar lichaam en gezicht.

Desinfecterende handgel tegen coronavirus

In een interview met CBS-station KHOU-TV vertelt Kate dat ze regelmatig desinfecterende handgel aanbrengt om zo zichzelf en haar kinderen te beschermen tegen het coronavirus. Nadat ze zondag wat gel op haar handen had aangebracht, besloot ze een paar kaarsen aan te steken. Bij de eerste kaars ging het echter flink mis. “Vanwege de desinfecterende gel vloog mijn hand in brand. Letterlijk overal waar ik het spul had aangebracht op mijn hand zag ik vuur”, aldus Kate.

Flinke explosie

Het vuur verspreidde zich helaas razendsnel. Nadat de vlammen ook in contact kwamen met het flesje desinfecterende handgel, volgde er een explosie. “Het vuur ging over heel mijn gezicht heen. En binnen vijf seconden was mijn hele lichaam in vlammen opgegaan”, zo vertelt ze. Gelukkig voor Kate renden haar twee jongste dochters direct naar de buren om hulp te halen. Het lukte de buren om de brandende kleren van haar af te trekken en haar kinderen en huisdieren het huis uit te krijgen. De brandweer doet momenteel onderzoek naar de brand.

Eerdere waarschuwingen

Dat het gebruik van desinfecterende handgel gevaarlijk kan zijn, is geen geheim. Zo waarschuwde de brandweer eerder al voor het gevaar van het achterlaten van een flesje in je auto. Wanneer de zon op je auto staat kan het flesje namelijk flink gaan opwarmen en uiteindelijk zelfs een brand veroorzaken. Daarnaast is het volgens de Nederlandse Brandwonden Stichting gevaarlijk om in de buurt van een barbecue te gaan staan als je net desinfecterende handgel hebt aangebracht.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | CBS News, Twitter
Beeld | iStock

Margriet 38 ligt in de winkel!  Met daarin een dossier familiegeheimen, een interview met politica Sigrid Kaag, dagboek van een scheiding en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant