Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Judas-actrice Renée Fokker: “Het is zo’n bijzondere rol dat ik er meteen ja op zei.”

judas-margriet.jpg

Eerst was er het boek. Het werd meteen een doorslaand succes. Nu nog geen twee jaar later volgt de theatervoorstelling ‘Judas’, naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder. Vanaf 31 augustus gaat de voorstelling van start waarbij Renée Fokker de (hoofd)rol van Astrid vertolkt.

Over de voorstelling

Judas is het waargebeurde verhaal over de familie Holleeder, juist ja, de familie van Willem Holleeder. De voorstelling gaat, net als het boek, in op het leven van Willem en de jarenlange onderdrukking die hij uitoefent op zijn familie. De zussen van Willem; Astrid en Sonja, hebben er genoeg van en verraden hun broer. Ze leggen belastende verklaringen tegen hem af. Helaas komt dit hen duur te staan. Sinds de ten laste legging is veilig over straat lopen er niet meer bij en behoren familiebezoeken en een sociaal leven tot het verleden. Ondanks het gevaar voor eigen leven moest Astrid haar verhaal vertellen, want het moorden moet stoppen.

Renée over haar rol

“Het is zo’n bijzondere rol dat ik er meteen ja op zei. Mensen vroegen achteraf aan me of ik het niet gevaarlijk of eng vond, maar daar heb ik nooit bij stilgestaan. Ik vind het een uitdaging om iemand te spelen die altijd in gevaar is en in constante angst leeft”, zo vertelt Fokker aan NU.nl. Astrid Holleeder was zelf erg betrokken bij het toneelstuk en Renée vertelde over het moment dat ze haar persoonlijk ontmoette: “Tijdens onze ontmoeting gaf ze me meteen een omhelzing en vertelde me hoe blij ze was dat ik gestalte aan haar zou gaan geven.” De Judas-schrijfster had zelfs de voorkeur voor Fokker om haar te spelen.

Krijg een gratis rang-upgrade

Ben je benieuwd naar dit waargebeurde en spannende verhaal over de familie Holleeder? Bestel nu kaarten via de Theaterclub van Margriet en krijg een gratis rang-upgrade!

Ook leuk om naartoe te gaan:

Winnen: een jaar lang gratis theater voor twee personen!
Win kaarten voor de musical Evita

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant