Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Jongen opgepakt door Valentijnsdag-actie: ‘Taakstraf doe ik met plezier’

jongen-opgepakt-door-valentijnsdag-actie-taakstraf-doe-ik-met-plezier.jpg

Met Valentijnsdag voor de deur, treffen we massaal romantische voorbereidingen. Zo ook Fabian (17). Maar het leverde hem een taakstraf op.

Wat hij deed was namelijk superlief, maar wel verboden.

Graffiti voor Valentijnsdag

Fabian is verliefd op Dieuwertje. Op Valentijnsdag wilde hij haar vragen zijn vriendin te zijn. Niet met een doorsnee valentijnskaart. Nee, hij kalkte de prangende vraag op de muur met graffiti. Hij had nét ‘Wil je mijn vriendin zijn?’ op een stuk viaduct gespoten, toen er plotseling drie politieauto’s bij hem stopten.

Taakstraf voor de liefde

De rebelse Romeo moest mee naar het bureau. Binnenkort krijgt hij te horen wat voor straf Bureau Halt voor hem in petto heeft. Gelukkig zagen de politieagenten er de lol en liefde wel van in. “Maar ja, de wet is de wet”, beaamt Fabian tegenover het AD.

Hij kan dan ook een flinke boete verwachten. En: “Een taakstraf zal ik met plezier doen. En ik maak het ook zelf wel schoon als het moet. (…) Ik had alleen gehoopt dat ze niet zo streng zouden zijn, omdat het toch al vol stond met lelijke teksten.”

Dieuwertje onder de indruk

Maar is de hele graffiti-verrassing voor Dieuwertje nu verpest? Een klein beetje wel. Doordat de politie de graffititekst op social media deelde, kreeg ze de verrassing eerder te zien dan gepland. Indruk heeft het in ieder geval wel gemaakt. “Dit is toch wel heel speciaal en héél leuk”, laat ze zelf weten. “Hij is supergrappig en superleuk en spontaan.”

En nu kan de hele wereld Fabians kunstwerk aanschouwen. Van korte duur, dat wel; de kans is groot dat het binnenkort wordt weggehaald.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant