Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Jeugdliefdes vinden elkaar na 65 jaar terug door verloren handtas

jeugdliefde-liefdesbrieven-1954-margriet.jpg

Toen Marty Ingham Everett (81) zestien jaar was, raakte ze haar tas kwijt. Nu, 65 jaar later, is die weer gevonden. Mét alle bijzondere spullen die erin zaten.

Bij de renovatie van een middelbare school in de Amerikaanse staat Indiana werd een bijzondere vondst gedaan. Achter een kast lag een handtas. En de inhoud daarvan was ontzettend leuk: er zaten namelijk drie handgeschreven liefdesbrieven van drie verschillende jongens in én foto’s van het schoolbal.

Facebook

Uit de identiteitskaart die in het tasje zat, bleek dat het van Marty Ingham Everett was. Een meisje dat in 1954 op de Jeffersonville High-school zat. Ze was zestien jaar toen ze het kwijtraakte. Nu, 65 jaar later, is de inmiddels 81-jarige weduwe met haar tas herenigd, dankzij een oproep die de school op Facebook plaatste. Maar dat is nog niet alles waarmee ze herenigd is.

Schoolbal

Want hoe zit dat met die drie liefdesbrieven van de heren genaamd Paul, Carter en Torchy? In de brief van Torchy staat bijvoorbeeld: ‘Lieve Marty, ik heb gehoord dat Paul jou heeft gevraagd om met hem naar het schoolbal te gaan. Als dat niet zo is, wil ik je heel graag meenemen.’ En in de brief van Carter: ‘Lieve Marty, Bobbie en ik zijn niet weer samen. Ik blijf haar gewoon naar haar klas brengen. Dat vroeg ze aan me. Ik probeer gewoon met iedereen vrienden te blijven.’

Eerste vriendje

Marty zat om aandacht dus niet verlegen op de middelbare school. Het was uiteindelijk Carter met wie ze naar het schoolbal ging, vertelt ze aan The Washington Post. “Hij was mijn eerste vriendje. (…) Die brief van Carter was speciaal. Daarom heb ik het bewaard. Maar de brieven van de andere twee jongens betekenden ook iets voor me. Waarom zou ik ze anders overal mee naartoe genomen hebben?”

Eerste kus

Helaas strandde haar kalverliefde met Carter nadat ze van school gingen. Maar dankzij de oproep op Facebook heeft ook híj zich nu gemeld. Carter, inmiddels ook 81 jaar, is dolblij dat hij nu weer in contact is gekomen met Marty. Een romance tussen de twee zit er helaas niet meer in: Carter is al jaren gelukkig met zijn vrouw Suzie en hun vijf kinderen, negen kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Maar hij zal nooit zijn eerste kus met Marty in 1954 vergeten: “Marty was mijn eerste liefde, een schat van een meid. Het was zo leuk om haar weer te spreken na 65 jaar.”

Tijdmachine

Marty is in elk geval dolblij met de vondst. “Ik viel zowat van mijn stoel, toen ik aan de eettafel alles uit de tas haalde. Hoe geweldig, dat alles er nog in zat en dat het weer bij mij belandde. Het was alsof ik in een tijdmachine stapte.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | The Washington Post
Beeld | iStock

Ook interessant