Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zijn jouw oude Disney-videobanden duizenden euro’s waard?

remote-video-cassette-on-a-colored-pastel-background-retro-entertainment-technology-from-the-80s-minimalism-trend-top-view.jpg

Heb jij in een doos op zolder nog allemaal oude videobanden liggen? Kijk dan maar snel of er nog exemplaren van Walt Disney tussen zitten, want op eBay bieden mensen daar momenteel duizenden euro’s op.

Klassiekers als Sneeuwwitje, De Leeuwenkoning of Belle en het Beest: bijna iedereen heeft ze weleens gezien. En als je (of je kinderen) een beetje Disney-fan was, dan had je waarschijnlijk ook een hele collectie aan videobanden van deze wereldberoemde films. Als je die nooit hebt weggegooid, dan ben je misschien een heel stuk rijker dan je dacht!

Hoge biedingen

De videobanden waar het dan vooral om gaat, zijn de Engelstalige edities van de Black Diamond-collectie. Dat zijn achttien van de klassieke Disney-films die verkocht zijn tussen 1988 en 1992. Op dit moment wordt een collectie van tien van deze films op eBay aangeboden en de biedingen zijn al opgelopen tot bijna 16.000 euro.

Verschillende titels

Kijk dus snel even of jouw edities de kenmerkende zwarte diamantvorm met Walt Disney-logo op de rug van de videoband hebben staan. Het verschilt wel per film hoeveel ze opbrengen. Doornroosje brengt maar zo’n 55 euro op, terwijl Belle en het Beest en Aladdin al snel bijna 2.000 euro opleveren.

Zeldzaam

Nog zeldzamere edities, namelijk die met een rode diamant, zijn meer dan 6.000 euro waard. Makkelijk verdiend! Wat de Nederlandse videobanden waard zijn, weten we helaas niet, maar je kunt op Marktplaats altijd een gokje wagen.

Bron | Goodtoknow.co.uk
Beeld | iStock

Nog meer Disney-nieuws: de musical The Lion King gaat bijna stoppen en is dus nog maar heel even te bezoeken. Bestel je kaarten nu voordat het te laat is!

BESTEL HIER

Ook interessant