Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mensen hangen massaal jassen voor daklozen aan deze brug

mensen-hangen-massaal-jassen-voor-daklozen-aan-deze-brug.jpg

Heb je een oude winterjas liggen? Hang ‘m dan aan een brug. Dat is in een notendop het verzoek van Warm for winter, een Ierse belangenorganisatie voor daklozen. 

Met hun jassenactie hopen de initiatiefnemers daklozen door de koude wintermaanden te helpen. Een manier die misschien ook wel in Nederland werkt.

Jassen voor daklozen

Het idee van Warm for winter is simpel: zo veel mogelijk jassen voor daklozen inzamelen, zodat zij warm de wintermaanden doorkomen. Maar niet alleen jassen, ook handschoenen, sjaals en mutsen zijn welkom. De actie is in Ierland al een succes. Tenminste, op de Ha’penny Bridge in Dublin. Foto’s laten een hele rits aan jassen in verschillende soorten en maten zien, die bewoners de afgelopen dagen hebben opgehangen voor daklozen.

Kleine moeite

Een actie die meerdere steden wereldwijd zouden moeten proberen, vindt initiatiefnemer Patrick Fryers. “Al is het maar één jas; breng het eens naar een plek waarvan je denkt dat iemand het daar nodig zal hebben”, zegt hij tegen The Irish Post. “Stel je voor dat iedereen dit doet. Het is een kleine moeite.”

Daklozen in Nederland

Ook in Nederland wordt ieder jaar extra aandacht besteed aan daklozen in de koude wintermaanden. Zo kun je jassen en andere kleren afgeven bij het Leger des Heils of de daklozenopvang zelf in jouw buurt. Wil jij je steentje bijdragen? Dit jaar wordt er specifiek gevraagd naar schoenen en sokken, waar een tekort aan is voor daklozen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | The Irish Post
Beeld | iStock

Ook interessant