Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Déze jas is met de avondklok op komst ineens razend populair

deze-jas-is-met-de-avondklok-op-komst-ineens-razend-populair.jpg

Met de avondklok op komst is een specifieke jas ineens razend populair. Niet bepaald omdat het zo’n knap kledingstuk is. Nee, de jas zou hét vrijbriefje zijn om de avondklok te kunnen omzeilen.

Tweedehands verkopers vragen er dan ook een stevige prijs voor.

Persconferentie avondklok

Volgens de laatste plannen geldt de avondklok mogelijk vanaf vrijdag 22 januari, en dan tussen 20.30 uur en 4.30 uur. In die acht uur mag je zonder legitieme reden niet buiten zijn. Vanmiddag horen we definitief wat de avondklok precies gaat omhelzen tijdens de persconferentie die om 12.45 uur start op NPO 1. Maar net als voor bijvoorbeeld de mondkapjesplicht zijn er naar verwachting ook op de avondklok uitzonderingen.

Thuisbezorgd-jas

Móét jij nou eenmaal ’s avonds na 20.30 uur de deur uit voor je werk? Dan val je onder de verwachte uitzonderingen. Bijvoorbeeld als je een maaltijdbezorger bent. Eten bestellen mag straks volgens de laatste berichten namelijk gewoon nog. En daar komt dus die nieuwe jassentrend door. Op Marktplaats stromen de bekende Thuisbezorgd-jassen binnen, waar bedragen van 75 euro tot zelfs 100 euro voor gevraagd én geboden wordt. ‘Handig voor de avondklok’, zo prijzen sommige verkopers de knaloranje jas ongegeneerd aan. Er komt vast ook een run op bijvoorbeeld Picnic-jassen en exemplaren van andere bezorgdiensten.

Thuisbezorgd jas

Werkgeversverklaring

Maar of het nou slim is om straks in zo’n jas rond te lopen? Je moet naar verwachting namelijk een werkgeversverklaring op zak hebben. Dit geeft je toestemming om je tijdens de avondklok op straat te begeven. Heb je die niet, dan is duidelijk dat je de boel voor de gek houdt en loop je hoogstwaarschijnlijk kans op een boete. En of die het nou waard is om te riskeren…

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS, Marktplaats
Beeld | Getty Images, ANP

Ook interessant