Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Op déze dag in januari is een zeldzame ‘super-bloed-wolfmaan’ te zien

supermaan-bloedmaan-wolfmaan.jpg

De feestdagen zijn achter de rug. Maar in de eerste maand van 2019 staat je óók nog een beetje magie te wachten.

Op maandag 21 januari 2019 vindt er een bijzonder natuurfenomeen plaats. Dat eigenlijk bestaat uit dríé fenomenen!

Kijk naar de maan

De Nasa spreekt van ‘een van de mooiste shows in de ruimte’. Er zal dan namelijk een super-bloed-wolfmaan te zien zijn. Dat zijn drie natuurfenomenen ineen.

Supermaan

Schrik niet als de maan op die maandagochtend groter en feller lijkt. De maan staat dan op een minimale afstand tot de aarde. Dit gebeurt om de 29 dagen. Maar als dat moment ook nog eens samenvalt met een volle maan, dan is er sprake van een supermaan.

Bloedmaan

Ook zal er een totale maansverduistering plaatsvinden rond 3.36 uur tot 8.50 uur. De aarde komt dan precies tussen de zon en de maan in te staan. Het zonlicht dat hierbij langs de aarde gaat, zorgt ervoor dat de maan een rode gloed krijgt. Vindt de bloedmaan op precies dezelfde moment als de supermaan plaats, dan is er sprake van een superbloedmaan. En dat móét een mooi gezicht zijn!

Wolfmaan

En dan is er ook nog sprake van de bloedstollend klinkende wolfmaan. Dit betekent niets meer of minder dan de eerste volle maan van het jaar. En als die dus op hetzelfde moment als de supermaan en bloedmaan plaatsvindt, is er sprake van een super-bloed-wolfmaan. Ha, die is leuk voor galgje!

Zet de wekker dus maar op die 21ste januari. Zo’n natuurfenomeen is het bekijken natuurlijk meer dan waard.

Bron | AD
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant