Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ivanka Trump vertelt over haar ‘geweldige relatie’ met koningin Máxima

maxima-ivanka-trump-margriet.jpg

Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is vandaag neergestreken in Nederland. Wist jij dat ze dikke maatjes is met koningin Máxima? 

De twee hebben een ‘geweldige relatie’ met elkaar, zo laat Ivanka weten aan het AD.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Economische zelfstandigheid

Máxima en Ivanka kennen elkaar van de W20, die ze in 2017 allebei bijwoonden. Dit is de vrouwentop van de G20, een groep landen dat gezamenlijk negentig procent van het wereldwijde bruto nationaal product en tachtig procent van de wereldhandel beslaat. “Dankzij onze gedeelde interesses, en het feit dat we ons allebei inzetten voor de economische zelfstandigheid van vrouwen, is er een geweldige relatie ontstaan”, aldus Ivanka.

World Forum Den Haag

Sindsdien hebben de dames dus contact gehouden. Woensdagochtend is Ivanka op Schiphol aangekomen, waarna ze op het podium van het tweedaagse Haagse World Forum in Den Haag de afsluitende toespraak zal houden. En dat terwijl haar vriendin, koningin Máxima, de internationale top juist had geopend. Waar de dochter van Donald Trump het tijdens haar speech over gaat hebben? Onder andere over hoe de Amerikaanse regering haar werknemers wil voorbereiden op de ‘arbeidsmarkt van de toekomst’. Dit betekent ondermeer dat werkende gezinnen betaald ouderschapsverlof én betaalbare kinderopvang moeten krijgen. Ook besteedt ze aandacht aan haar rol als voorvechter van de economische zelfstandigheid van vrouwen.

Ivanka Trump is dol op Máxima

En wellicht maakt ze daarna nog even tijd vrij om met haar vriendin Máxima af te spreken. “Ik bewonder haar passie, moed en leiderschap. En ik waarder onze vriendschap”, vertelt ze over haar koninklijke vriendin.

Ivanka Trump bij aankomst op Schiphol:

Ivanka Trump Schiphol Margriet

Ivanka en Máxima bij hun eerste ontmoeting tijdens de W20-top in 2017:

Ivanka Máxima 2017 Margriet

Eropuit met een vriendin? Ga bijvoorbeeld samen naar het prachtige openluchtconcert Aida. Nu elk tweede kaartje voor de helft van de prijs in de Margriet Shop

Bron | AD
Beeld | ANP

Ook interessant