Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is waarom prinses Alexia Alexia heet

alexia-2-rvd-jeroen-van-der-meyde.jpg

Op 26 juni wordt prinses Alexia alweer twaalf jaar oud! Voluit heet ze Alexia Juliana Marcela Laurentien. Dat ze Alexia heet, zou voornamelijk door haar moeder komen.  

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen op op 26 juni 2005 in Den Haag hun tweede kind: prinses Alexia is geboren. Haar naam zorgt in eerste instantie voor een opgetrokken wenkbrauw hier en daar. En er duiken geruchten op dat haar naam verwijst naar een van de buitenechtelijke dochters van prins Bernhard, die ook Alexia heet. Daar heeft de toenmalige kroonprins al snel een gevat antwoord op. “Ze is vernoemd naar mij en ik ken heel veel Alexia’s in deze wereld naar wie ze níét is vernoemd,” benadrukt Willem-Alexander. Dit is te lezen op de website vernoeming.nl.

Toch was het niet per se onze koning die zijn dochter naar hem vernoemd wilde hebben, maar juist Máxima, zo staat op de site van  libelle.nl. Máxima vond het een mooi idee dat Alexia een naam heeft die haar verbindt met haar vader. Willem-Alexander had zijn twijfels, vooral omdat hij al veel anderen kende met dezelfde naam, zoals de eerder genoemde dochter van zijn opa die natuurlijk ook zijn tante is…

Naar hen is Alexia vernoemd

Hoe het zit met de andere drie voornamen van de prinses? Juliana is natuurlijk afkomstig van haar overgrootoma koningin Juliana, Marcela is een verwijzing naar een tante van Máxima en Laurentien komt van Alexia’s tante, prinses Laurentien, de vrouw van prins Constantijn.

Op naar de middelbare school

Kleine meisjes worden groot: na de zomer gaat prinses Alexia naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Bekijk de video:

Lees ook

Zo heet prinses Amalia eigenlijk echt
Nederland vol lof over openhartige koning Willem-Alexander
Koning Willem-Alexander: nog veel verdriet over de dood van broer Friso

Bekijk ook:

Bron: koninklijkhuis.nl, libelle.nl
Beeld: koninklijkhuis.nl, RVD – Jeroen van der Meyde

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant