Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is volgens experts het vrolijkste kerstliedje ooit

vrolijkste-kerstliedje.jpg

Terwijl de één Driving home for Christmas grijs draait, is Last Christmas het favoriete kerstliedje van een ander. Smaken verschillen nu eenmaal, maar als het om de vrolijkste kerstsong aller tijden gaat, is er één die de kroon spant.

Het kerstliedje Love’s not just for Christmas is namelijk speciaal geschreven met het doel er één groot feest van te maken. En niet zomaar, maar muziekwetenschappelijk onderbouwd.

Belletjes op de achtergrond

Musicoloog Joe Bennett analyseerde meer dan tweehonderd van de meest gestreamde nummers op Spotify in het Verenigd Koninkrijk. Hij zoomde hierbij in op de nummers die in de week van 25 december 2016 werden geluisterd. Bennett pikte uit deze lijst 78 kerstliedjes die hij beoordeelde op basis van het tempo, eventuele belletjes die te horen waren en de woorden die in de teksten terugkwamen. Alles wat de musicoloog uit de liedjes kon halen, stopte hij samen met songwriters Harriet Green en Steven Anderson in één nummer dat het vrolijkste kerstliedje aller tijden moest worden.

Geslaagde poging?

Hoewel er volgens de experts geen vaste formule is om het perfecte lied te schrijven, doen ze wel een – wetenschappelijk onderbouwde – poging. Hieronder kun je het kerstliedje luisteren. Wat vind jij ervan?

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo verwijder je die vervelende krassen op je zonnebril

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant