Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

11 oktober: het is internationale meisjesdag

meisjes1-jpg.jpg

Sinds 2012 is het elk jaar internationale meisjesdag op 11 oktober. Deze dag is door de VN uitgeroepen. Er zijn zo’n 1,1 miljard meisjes op de wereld, met dromen, talent en creativiteit. Al deze dingen worden helaas vaak gedwarsboomd omdat veel meisjes te maken hebben met discriminatie, geweld en het ontbreken van gelijke kansen vergeleken met mannen en jongens.

Het thema van internationale meisjesdag dit jaar is; “Girls’ Progress = Goals’ Progress: A Global Girl Data Movement”. Het belang van informatie over meisjes wordt hiermee benadrukt. Het doel is om zoveel mogelijk data te verzamelen over wat meisjes, van over de hele wereld, nodig hebben en welke uitdagingen zij tegenkomen. Pas als dit duidelijk is, kunnen goede plannen worden gemaakt om de kansen en mogelijkheden van meisjes te vergroten.

Een groot punt dat de ontwikkeling van meisjes belemmert is het kinderhuwelijk. In ontwikkelingslanden, China niet meegerekend, trouwt één op de drie meisjes voor haar achttiende. Vaak missen ze hierdoor scholing, zijn ze kwetsbaarder voor fysieke en emotionele mishandeling en is de kans groter dat ze kinderen krijgen voordat ze hier lichamelijk en mentaal klaar voor zijn. De VN vrouwenorganisatie zet zich in om de rechten van meisjes en vrouwen te verdedigen en om de misstanden van vandaag de dag bekend te maken bij het publiek.

Meer over vrouwenrechten lees je op deze website.

Bron: www.unwomen.org

Zie ook:

 

Dit vind je misschien ook leuk:

Twee geweldige uitspraken van prachtige vrouwen

Vrouwen in alle vormen en maten laten hun lichaam zien

Kom in actie voor het kwetsbare vrouwenhart

Ook interessant