Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het is vandaag 20 jaar geleden dat Diana overleed: bekijk hier haar leven in foto’s

diana.jpg

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat Diana Spencer, de ‘prinses van het volk’, overleed. De plotselinge dood van Diana op 31 augustus 1997 had een immense impact. Massahysterie, complottheorieën en speculaties waren aan de orde van de dag. Margriet blikt terug op het bewogen leven van Lady Di. Bekijk hieronder de foto’s.

Diana in 1968.

1968 Diana was nog maar zes toen haar ouders scheidden en haar vader de volledige voogdij kreeg, met dank aan zijn adellijke titel en hoge rang in het leger. De vele ruzies en eenzaamheid maakten van Diana een kwetsbaar meisje.

Diana in 1995

1995 De 34-jarige Diana tijdens een zeldzaam ontspannen fotosessie met de Britse topfotografe Gemma Levine.

Diana in 1974

1974 Hoewel Diana al vanaf haar derde jaar op een pony werd gezet, hield haar liefde voor paardrijden geen stand.

1989 De modestijl van prinses Diana was in het begin wat tuttig, maar ze groeide al snel uit tot een waar stijlicoon. De ware liefhebbers kunnen dit jaar naar Diana: Her Fashion Story in de Piggott Gallery van Kensington Palace, waar 25 van haar opvallendste outfits zijn tentoongesteld.

Diana en Charles in 1981

1981 Wat was Diana dol op Charles. En hij? ‘Whatever love means,’ zei hij onhandig, toen hem werd gevraagd of hij ook zo verliefd was.

Diana en kinderen in 1991

1991 Diana was een lieve, betrokken moeder. Ze probeerde haar ‘boys’ een zo normaal mogelijke jeugd te geven door ze met het gewone leven in aanraking te laten komen, zoals op een terrasje of in een pretpark.

Diana in 1996

1996 Deze zwarte jurk droeg Diana op de dag dat de scheiding bekend werd, en zou de geschiedenis ingaan als de Up your ass-jurk. Ofwel als de ‘Steek ’m maar in je ****’-jurk.’

Buckingham Palace in 1997

1997 Na het bericht van Diana’s plotselinge dood barstte een enorm verdriet los. Het plein voor Buckingham Palace veranderde in een bloemenzee.

William en Harry in 2007

2007 Op 1 juli 2007, bijna tien jaar na haar dood, verschenen prins William en prins Harry op het podium van het Wembley Stadium in Londen. Aanleiding was het Concert for Diana dat gehouden werd op de dag dat zij 46 zou zijn geworden. Haar goede vriend Elton John zit achter de piano.

Tekst | Heleen Spanjaard
Foto’s | ANP, Barry King, Getty Images en Hollandse Hoogte

Dit is een gedeelte uit het artikel ‘Prinses van het volk’ uit Margriet 2017-35. Bestel deze editie na via Magazine.nl.

M35 Cover

Ook interessant om te lezen

Ook leuk om te bekijken

Vervelend die donkere kringen onder je ogen, je krijgt er vaak een vermoeide blik van. Gelukkig kun je ze heel gemakkelijk wegwerken. Beauty-expert Carmen Zomers legt uit hoe.

(Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan via deze link)

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant