Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Steptember: wandel mee en zet elke dag 10.000 stappen!

senior-couple-walking-together-in-the-countryside-back-view.jpg

Vandaag begint Steptember, de maand waarin een heleboel mensen elke dag 10.000 stappen per dag zetten. Dit aantal, goed voor zo’n 7 kilometer, is de norm voor een gezond leven. Doe jij ook mee?

Steptember: doe je mee?

September is uitgeroepen tot Steptember. Met dit initiatief, dat oorspronkelijk uit Australië komt, wil de vereniging BOSK aandacht vragen en geld inzamelen voor onderzoek naar cerebrale parese (CP), voorheen ook spasticiteit genoemd. CP is een houding- en bewegingsstoornis die zijn oorzaak heeft in de hersenen. Elke dag wordt er een baby geboren met deze aandoening.

Meedoen doe je door een team van vier mensen te vormen (vriendinnen, collega’s, buurvrouwen of zussen bijvoorbeeld) en je te laten sponsoren. Op steptember.nl  zie je precies hoe je mee kunt doen. Je mag trouwens ook dansen, fietsen, zwemmen of skaten! Je kunt dit op de site omrekenen naar stappen.

10.000 stappen per dag zetten: met deze tips is het haalbaar

Voor wie deze maand aan de wandel gaat: hier vind je alvast een paar tips om dat extra stapje te zetten.

  1. Ga lunchwandelen met je collega’s! Niet alleen goed om het aantal stappen te halen, maar ook nog eens gewoon heel leuk. We hebben al een heleboel tips voor je op rij gezet hoe je van kantoorwandelen een succes maakt.
  2. Doe alle korte afstanden die je normaal gesproken met de fiets doet, eens wandelend: die paar minuten naar de supermarkt of de ochtendwandeling naar school. En neem de trap in plaats van de lift en maak dat rondje met de hond wat groter.
  3. En… gebruik een stappenteller. Dat houdt natuurlijk niet alleen je stappen bij, het motiveert ook enorm! Op veel smartphones zit trouwens al een appje dat je stappen telt, maar je kunt er ook eentje downloaden. Of ga voor zo’n handig klein apparaatje dat je aan je broekriem klemt.
  4.  Meer tips om moeiteloos meer te bewegen? In dit artikel vind je maar liefst 20 handige tips!

Hieronder vind je een aantal handige voorbeelden van verschillende stappentellers; je kunt ze direct bestellen. (Als je je trouwens inschrijft om mee te doen aan Steptember, krijg je al een stappenteller van de organisatie toegestuurd).

Ook interessant