Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wie is de mol: dit zijn de laatste aanwijzingen

wie-is-de-mol.jpg

De spanning loopt op, want de finale van Wie is de mol? nadert! Nog even en we weten of Jochem van Gelder de mol is, of misschien Sanne Wallis de Vries of toch Thomas Cammaert. Én wie van de drie de winnaar is en wie de verliezer. Wie is jouw mol? Lees eerst nog even deze belangrijke laatste aanwijzingen!

Nog een paar aanwijzingen voor de finale

Berichtten we eerder al over een heleboel mogelijke aanwijzingen, inmiddels nadert Wie is de mol? zijn ontknoping (wij kunnen bijna niet meer wachten om te weten wie het is!) en zijn er wat leuke hints die we je niet willen onthouden. In de laatste aflevering met opdrachten van dit seizoen zagen we een paar opmerkelijke dingen.

Puzzel

Wie de puzzel na de touwenopdracht als eerste maakt en afkrijgt, wint de verdubbelaar en mag een dubbele pot mee naar huis nemen als zij of hij de finale wint. Een beetje mol wil natuurlijk voorkomen dat een kandidaat de pot verdubbelt. Alleen Sanne blijkt bloedfanatiek en wint. Thomas lukt het niet de puzzel te maken (een mol weet toch van tevoren wat de opdracht is en kan oefenen?) terwijl Jochem dan nog steeds ergens tussen de bomen op zijn dooie gemak het eerste deel van de opdracht probeert te doen. Of heeft Thomas misschien een black-out tijdens het puzzelen? Hij maakt het Sanne namelijk wel heel lastig tijdens de touwenopdracht door zijn touw aan het hare te binden. En als Sanne dat ontdekt, gooit hij boos haar touw weg.

De mol spreekt voor zich

Bij diezelfde opdracht komt een van de enveloppen aan de boom in beeld waarop staat: ‘De mol spreekt voor zich’. En wat zien we? Jochem doet de complete opdracht al mompelend.

Twee en twee is?

Op internet gaat al een tijdje de suggestie rond dat het getal twee een belangrijk rol speelt en mogelijk een aanwijzing is voor de mol. In elke aflevering komt het getal terug. Bijvoorbeeld: in aflevering vijf deelt Thomas enveloppen uit en houdt heel duidelijk die met nummer 2 vast. Wat er in die envelop zat? Twee jokers, die hij later ook nog zelfstandig voorziet van het teken van de mol. En in het beginfilmpje van het programma weerspiegelt het gezicht van Thomas als enige en zie je hem dus twee keer. Maar: twee zou ook kunnen verwijzen naar de dubbele achternaam van Sanne, het sterrenbeeld van Jochem (Tweeling) of de bijbelse vertaling van de naam Thomas… En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook in die laatste aflevering is het cijfer twee aanwezig: de verdubbelaar (van de prijzenpot) is maal twee. Zou de mol dan toch de winnaar zijn van de verdubbelaar?

Molshoop

Misschien geen hint uit het programma, maar wel heel leuk: een molshoop in de voortuin van Jochem! Op de een of andere manier lag er een molshoop in zijn tuin, zo is te zien op zijn Instagrampagina:

Het moet niet gekker worden. Maas en Waalse molloten voeren de druk op… Ik zeg niks ? #widm

Een bericht gedeeld door Jochem van Gelder (@jochemvang) op

Genoeg stof om over na te denken dus!

En dan nog even dit

Zaterdagochtend zou er in het Algemeen Dagblad en op ad.nl een interview met niemand minder dan de mol worden gepubliceerd, zo is te lezen op de site van deze krant. Hij of zij geeft je zelfs wat nieuwe aanwijzingen, voor dat laatste dagje speculeren of nog snel van mol wisselen.

De finale van Wie is de mol?, uitgezonden vanuit het Amsterdamse VondelCS, is vanavond live te zien om 20.30 uur op NPO 1.

Dus weet jij wie het is? Of heb je last van tunnelvisie?

Beeld: avrotros

Ook interessant