Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Is dit Douwe Bobs grote concurrent?

frans.jpg

Als het aan de Britten ligt, gaat onze Douwe Bob er vanavond vandoor met de eerste prijs. Maar de muziekdienst Spotify voorspelt dat niet hij, maar de Zweedse Frans met zijn nummer ‘If I Were Sorry’ als grote winnaar uit de bus komt. Douwe zou op plaats 8 eindigen.

Vorig jaar had de muziekdienst het ook bij het juiste eind en wist het maar liefst acht van tien finalisten van het Eurovisie Songfestival goed te voorspellen. De voorspelling is gebaseerd op het aantal streams per nummer op de muziekstreamingdienst, zonder de streams uit het thuisland mee te rekenen.

‘If I Were Sorry’ twee keer zoveel geluisterd als ‘Waterloo’

Op basis hiervan komt de Zweedse artiest Frans als grote winnaar uit de bus, met meer dan 30 miljoen wereldwijde streams voor zijn nummer ‘If I Were Sorry’. Zijn track is al twee keer zoveel geluisterd als ‘Waterloo’ van ABBA, dat in 1974 het Eurovisie Songfestival won.

Top 10

Spotify heeft ook gekeken naar de top 10 van finalisten op basis van de streams. Hiermee verwacht de muziekstreamingdienst dat Douwe Bob met zijn nummer ‘Slow Down’ morgen op een achtste plek eindigt. De populaire nummers uit Frankrijk en Rusland staan in de lijst van Spotify respectievelijk op een tweede en derde plek.

1. Zweden: Frans – If I Were Sorry3

2. Frankrijk: Amir – J’ai cherché

3. Rusland: Sergey Lazarev – You Are the Only One

4. Spanje: Barei – Say Yay!

5. Australië: Dami Im – Sound of Silence

6. Bulgarije: Poli Genova – If Love Was a Crime

7. Italië: Francesca Michielin – No Degree of Separation

8. Nederland: Douwe Bob – Slow Down

9. Malta: Ira Losco – Walk on Water

10. Azerbeidzjan: Samra – Miracle

Ook interessant