Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom er opnieuw irritaties zijn tussen prins Harry en de Britse royals

waarom-er-opnieuw-irritaties-zijn-tussen-prins-harry-en-de-britse-royals.jpg

Dat het nog steeds niet helemaal botert tussen prins Harry en de Britse royals blijkt wel uit het laatste nieuws dat naar buiten is gekomen. Een verzoek van prins Harry om, namens hem en Meghan, respect te tonen tijdens de Britse dodenherdenking op zondag werd namelijk niet ingewilligd.

Volgens The Sunday Times is prins Harry diep teleurgesteld in de gang van zaken.

Verzoek niet ingewilligd

In Groot Brittannië werd er zondag stil gestaan bij alle oorlogsslachtoffers tijdens ‘Remembrance Sunday’, ook wel bekend als de Britse dodenherdenking. Op deze dag is het traditie dat de Britse royals een krans neerleggen uit respect voor alle oorlogsslachtoffers. Hoewel prins Harry niet meer in Groot-Brittannië woont, wilde hij alsnog een rol krijgen tijdens de herdenking. Hij vroeg de Britse royals of ze namens hem een krans wilden neerleggen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen. Tot zijn grote teleurstelling werd zijn verzoek niet ingewilligd.

Lees ook: Prins Harry en Meghan Markle verbreken alle banden met de Britse pers

Geen militaire erefuncties meer

Dat zijn verzoek niet werd ingewilligd, heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat hij in maart een stap terug deed binnen het Britse koningshuis. Dit betekent dat hij ook allerlei militaire erefuncties heeft moeten inleveren. Dat Harry toch graag zijn respect wilde betuigen, heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat hij zelf tien jaar in militaire dienst heeft gezeten. Hovelingen zouden zijn verzoek echter hebben afgewezen, omdat hij de monarchie niet langer vertegenwoordigt. Koningin Elizabeth zou niet op de hoogte zijn gebracht van de wens van haar kleinzoon.

Merendeel Britse royals wel aanwezig

Een groot deel van de rest van de Britse koninklijke familie was zondag wél aanwezig tijdens de herdenkingsdienst. Onder andere prins Charles, prins Edward, prins William en prinses Anne legden dit jaar kransen neer. Koningin Elizabeth keek net als voorgaande jaren vanaf het balkon toe. Prins Harry en Meghan Markle kozen er uiteindelijk voor om zondag op hun eigen manier vorm te geven aan Remembrance Sunday, door op een begraafplaats net buiten hun woonplaats Santa Barbara wat bloemen en een krans neer te leggen voor oorlogsslachtoffers.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | The Sunday Times
Beeld | Getty

Ook interessant