Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Inwoners in déze provincie ontvangen de meeste kerstkaarten

provincie-friesland-meeste.jpg

Ontvang jij ieder jaar ládingen kerstkaarten? Dan woon je vast in Friesland! Want daar vallen de meeste kerstkaarten op de mat. Sterker nog: de Friezen ontvangen er twee keer zo veel als alle andere Nederlanders. 

Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.nl.

Zuunige Zeeuwen

In tegenstelling tot de Friezen hebben de Zeeuwen niets met de traditie. In deze provincie worden namelijk de minste kaarten met kerstgroet verzonden. Heeft het misschien te maken met hun ‘zuunige’ reputatie?

Ook in Limburg en Drenthe klepperen de brievenbussen een stuk minder vaak rond de kerst. Opvallend is dat inwoners van kleinere gemeentes gemiddeld meer kerstkaarten ontvangen. Zo ontvangen de inwoners van Schiermonnikoog de meeste kaarten per inwoner. Van de gemeentes met meer dan 100.000 inwoners krijgen kerstvierders in Zoetermeer de meeste kaartjes.

Nuchtere noorderlingen

Hoewel ze zelf niet zoveel kerstkaarten kríjgen, worden de meeste kaarten – 12 per persoon – verstuurd door Flevolanders. En die nuchtere Groningers lijken het minst de behoefte te hebben om het kerstgevoel delen, met 8 verstuurde kaarten per inwoner.

Fotootje erop

Wat voor kaarten we elkaar dan graag sturen? “Vooral de gepersonaliseerde fotokaarten zijn populair”, zegt Mark van Kasteren, Marketing Manager bij Kaartje2go. En dit feitje verbaast ons dan weer niets… Driekwart van de Nederlanders die in de pen klimt en een kaartje stuurt is vrouw. Wij houden wel van een beetje gezelligheid! Vooral vrouwen tussen de 35 en 44 jaar sturen hun dierbaren graag een kerstkaart. Jongeren tussen de 18 en 24 sturen nauwelijks kerstkaarten, ook niet als het via het internet kan dus.

22.000 kerstkaarten per uur!

Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt Kaartje2go.nl maar liefst 22.000 kaarten per uur! Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten.

Kaartje2go Kerstkaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

 

Ook interessant