Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Interview Glennis Grace: ‘Whitney zit in mijn lijf’

glennis-grace-whitney-houston.jpg

Als klein meisje werd Glennis Grace al geïnspireerd door de nummers van Whitney Houston. Na twee uitverkochte concerten vorig jaar komt ze dit jaar terug met een ode aan de legendarische zangeres.

Twintig jaar na het laatste concert van Whitney Houston in Rotterdam Ahoy, staat Glennis Grace op vrijdag 6 en zondag 8 september op hetzelfde podium als haar idool. Met Whitney – a tribute by Glennis Grace brengt ze een bijzondere ode aan de legendarische zangeres. Whitneys grootste hits zullen tijdens deze twee speciale concerten allemaal voorbijkomen.

Dromen over een duet

Glennis wordt in de show bijgestaan door andere bekende Whitney-fans. Denk hierbij aan Do, Keith John en Jordan Roy. “We zijn nog bezig met andere artiesten, dus wie weet komen er nog verrassende namen bij,” vertelt Glennis. De zangeres heeft de namen van een aantal zangers op haar verlanglijstje staan. “Ik ken de Amerikaanse zanger Bebe Winans heel goed. Zijn zus, Cece Winans, heeft ooit een duet opgenomen met Whitney. Dus het zou fantastisch zijn als we haar naar Nederland kunnen halen. Het lijkt me geweldig om met haar een nummer te zingen tijdens de show.”
Een maand geleden stond de zangeres ook al in Ahoy, waar ze tijdens de Vrienden van Amstel live een duet zong met André Hazes. Op social media werd gehint naar een mogelijke samenwerking met de volkszanger. Glennis lacht: “Ik weet niet of hij helemaal in deze show past.”

Grote inspiratie

Glennis werd als jong meisje geraakt door de nummers van Whitney Houston en haar werk is altijd een inspiratie gebleven. Tijdens de concerten van vorig jaar merkte Glennis hoezeer de muziek van deze zangeres nog onder de Nederlanders leeft. “Er is nog zo veel liefde voor haar. Dat merkte ik vorig jaar vooral tijdens de momenten dat de hele zaal stil viel. Ik wil niet dat de mensen vergeten wie Whitney was. Ik vind het een grote eer dat ik dat mag laten zien en horen. Ze was zo’n groot artiest.”

Favoriete nummers van de zangeres heeft Glennis niet. “Het is onmogelijk te zeggen welke het beste is. Er zijn zo veel songs van Whitney die ik mooi vind. Het is net als met kinderen. Ik kan echt niet kiezen. Mijn meest bijzondere herinnering heb ik bij het nummer Home. Die song komt oorspronkelijk uit de film The wizz. Het was Whitneys eerste televisieoptreden. Ze was toen een jaar of zeventien. Ze begint heel voorzichtig en aan het eind staat er een echte ster. Die opbouw is fantastisch!”

De Amerikaanse droom

Intussen lonkt het buitenland voor de Amsterdamse Glennis. Na de concerten in Ahoy staat de zangeres op 6 oktober met haar Whitney Houston-tribute in de Lotto Arena in Antwerpen. Eerder deed ze met succes mee aan de Amerikaanse talentenjacht America’s got talent. Daar heeft ze veel interessante contacten opgedaan. “We zijn er wel over aan het praten om dit ook in de VS te doen, maar dat is nog niet heel concreet. Bovendien vind ik de basis, Nederland, het allerbelangrijkste,” vertelt Glennis.

Maakt zo’n tribute aan je grote idool je niet extra zenuwachtig? Glennis: “Voor ons eerste concert was ik net terug uit Amerika. Ik had vlak daarvoor nog de opnames van America’s got talent gehad, dus ik had heel weinig tijd om erbij stil te staan. Gelukkig kende ik alle liedjes al uit mijn hoofd – die kan ik wel dromen – dus daar had ik geen stress van. Whitney zit in mijn lijf. Ik ben er daardoor ook heel rustig in gegaan. Aan het begin van de show heb ik altijd wel even last van gezonde spanning. Maar dat duurt hoogstens drie nummers.”

De kaartverkoop voor de twee concerten gaat hard. “Het blijft onwerkelijk en een eer dat er zo veel animo is voor de show! Ik vind het echt fantastisch om dit te mogen doen. Om alles te geven voor dat ene doel: Whitney Houston en haar prachtige, tijdloze muziek eren.”

Tickets voor zondag 8 september zijn verkrijgbaar in de shop van Margriet. Klik hier. 

Ook interessant