Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Amersfoorts ziekenhuis geeft met deze video een kijkje op de intensive care-afdeling

amersfoorts-ziekenhuis-geeft-met-een-video-een-kijkje-op-de-intensive-care.jpg

Je hoopt natuurlijk dat je de IC-afdeling van een ziekenhuis nooit hoeft te zien. Zeker in de coronacrisis niet. Maar wat als een dierbare van jou daar ligt?

Dan mag je er niet bij, en dat is hartverscheurend. Om toch te kunnen zien in welke omgeving hun geliefde ligt, heeft het Meander Medisch Centrum een speciale video opgenomen voor familieleden.

Op de intensive care in de coronacrisis

Iedereen kan nu de IC-bedden en beademingsapparatuur zien die het Amersfoortse ziekenhuis voor de coronapatiënten gebruikt. Momenteel liggen er in Amersfoort negentien mensen met COVID-19 op de intensive care. Hinke Jongsma, intensivist op de IC, legt in de video hieronder uit wat er precies gebeurt als je ten tijde van de coronacrisis op de intensive care ligt. Ondertussen glijden beelden van (toen nog) lege kamers voorbij. Kippenvel, om je te bedenken dat daarin mensen voor hun leven (zullen) vechten.

Levenslucht

Wil je nog meer van de intensive care ten tijde van de coronacrisis zien? Kijk dan vanavond om 21.30 uur naar Levenslucht – een week op de IC tijdens corona op NPO 1. De reportage laat zien hoe artsen en medisch specialisten van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, CWZ Nijmegen en Máxima Medisch Centrum locatie Veldhoven dag en nacht werken om zo veel mogelijk mensen er weer bovenop te krijgen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | YouTube Meander Medisch Centrum
Beeld | iStock

Ook interessant