Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Italiaanse Inktvissalade

salade.png

Je waant je alvast aan de Italiaanse kust met deze salade van inktvisringen met citroen- en sinaasappelsap, kappertjes, peterselie en olijfolie.

Ingrediënten

– 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 75 ml vers citroensap  75 ml vers sinaasappelsap  versgemalen zwarte peper,
– fijn zeezout  2 el milde olijfolie
 – 60 g kappertjes  400 g ongepaneerde
– inktvisringen, vers of diepvries  2 el extra
– vergine olijfolie

 

 

 

 

 

Bereiding

– Roer de peterselie door het citroen-en het sinaasappelsap en voeg peper naar smaak toe. –  – Verhit de milde olijfolie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kappertjes knapperig.
– Bak de inktvisringen in gedeelten 2 min. omscheppend mee. Schep de hete inhoud van de pan direct om met het sap en laat 15 min. staan.
– Breng de salade op smaak met peper en zout en lepel de extra vergine olie erover.

Lekker met warme mini-baguettes.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 15 min. rusten

 

Meer lekkere recepten vind je in Margriet 23

Ook interessant