Nieuws

Italiaanse Inktvissalade

salade.png

Je waant je alvast aan de Italiaanse kust met deze salade van inktvisringen met citroen- en sinaasappelsap, kappertjes, peterselie en olijfolie.

Ingrediënten

– 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 75 ml vers citroensap  75 ml vers sinaasappelsap  versgemalen zwarte peper,
– fijn zeezout  2 el milde olijfolie
 – 60 g kappertjes  400 g ongepaneerde
– inktvisringen, vers of diepvries  2 el extra
– vergine olijfolie

 

 

 

 

 

Bereiding

– Roer de peterselie door het citroen-en het sinaasappelsap en voeg peper naar smaak toe. –  – Verhit de milde olijfolie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de kappertjes knapperig.
– Bak de inktvisringen in gedeelten 2 min. omscheppend mee. Schep de hete inhoud van de pan direct om met het sap en laat 15 min. staan.
– Breng de salade op smaak met peper en zout en lepel de extra vergine olie erover.

Lekker met warme mini-baguettes.

Bereidingstijd: ± 20 min. + 15 min. rusten

 

Meer lekkere recepten vind je in Margriet 23

Ook interessant