Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In dit Brabantse restaurant kun je terecht als je een maagverkleining heb gehad

eten-restaurant-kleine-portie.jpg

Heb je een maagverkleining gehad en wil je graag uit eten? Breng dan een bezoek aan restaurant Het Tramstation in Erp. Daar worden halve porties geserveerd.

Eigenaresse Petra van Zutphen heeft zelf een maagverkleining gehad en zit tegenwoordig lekker in haar vel. Vier jaar geleden gaf de weegschaal vijftig kilo meer aan. “Dit is echt een nieuw leven voor mij,” zo vertelt ze aan Omroep Brabant.

Ze voelde zich na haar operatie niet gehoord in een normaal restaurant. Ze had naar eigen zeggen alleen maar de keuze uit grote porties en als ze een echt kleine portie wilde, was ze aangewezen op een kindermenu. Vaak niet bepaald de gezondste optie.

Meloen met ham

Om mensen die een maagverkleining hebben gehad een leuke avond uit te bieden, stelde ze een speciaal menu samen. “Omdat je maar heel weinig kunt eten, zijn het halve porties. We houden ook rekening met wat mensen met een maagverkleining kunnen eten. Het moet licht verteerbaar zijn.” Een voorbeeld hiervan is de meloen, van de meloen met ham, die gepureerd is en die je kunt opdrinken.

Langere uitserveertijd

Bovendien is de tijd van het uitserveren van de verschillende gerechten wat langer.  “Normaal gesproken wacht je een kwartier op de volgende gang, nu maken we daar een halfuurtje van,” laat Van Zutphen weten aan LINDA.nieuws.

Critici menen dat het bijna overal mogelijk is om een kleiner gerecht of alleen een voorgerecht te bestellen, maar dat is volgens de eigenaresse niet genoeg. Het Brabantse restaurant houdt ook rekening met hoe lang geleden de gasten geopereerd zijn. “We weten dan echt wat ze nodig hebben. Gewoon een kleinere portie serveren is niet genoeg,” aldus de eigenaresse.

Bronnen | Omroep Brabant en LINDA.nieuws
Foto | iStock

Benieuwd hoeveel water een orchidee nodig heeft? Bekijk dan onderstaande video.

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant