Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ilona kijkt: ‘Googel bij wijze van voorpret vooral eens op ‘first dates goudvis’!’

ilona-kijkt-first-dates-hot.jpg

Het begon een maand of wat geleden, toen ik op Twitter steeds vaker #firstdates in m’n tijdlijn voorbij zag komen. Aanvankelijk besteedde ik er niet echt aandacht aan, maar uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het toch. Helemáál toen er ook in DWDD van tijd tot tijd fragmenten voorbijkwamen van het datingprogramma dat bij deze hashtag bleek te horen. Een datingprogramma met, op z’n zachtst gezegd, nogal wat ongemakkelijke situaties en conversaties.

Maar daarom des te leuker om naar te kijken, veilig met mijn twee katten op de bank. Toegegeven: dat kán ook wat sneu klinken. Maar vooralsnog vind ik dat lang niet sneu genoeg om zelfs maar te overwégen me vrijwillig aan te melden voor een date met een volstrekt onbekende. Onder het toeziend oog van weet ik hoeveel nietsontziende kijkers en twitteraars.

Zoveel meer dan een guilty tv-pleasure

Hoe dan ook: al snel veranderde First Dates voor mij van guilty tv-pleasure in een ‘ik was niet thuis, dus moet nog drie afleveringen inhalen’-programma. Vooral de Engelse versie, waarin het doorgaans toch allesoverheersende ongemak in elk geval nog werd gemaskeerd door de nodige humor. Maar ook in onze eigen variant viel genoeg te lachen. Het gaat te ver om op deze plek hele afleveringen te gaan herkauwen. Maar mocht je het hebben gemist, googel dan vooral eens op ‘first dates goudvis’ en ‘first dates pascalle’. Zomaar twee fragmenten die het awkward-gehalte van dit programma perfect in beeld brengen. Als je er net zo om moet lachen als ik destijds, scheelt dat in elk geval weer een serie buikspieroefeningen…

It’s a date!

Net toen ik dacht dat de liefde tussen mij en First Dates niet groter kon worden, zag ik vorige week een aankondigingsfilmpje van First Dates Hotel. Door een enorme aanval van vreugde en voorpret heb ik niet precies geregistreerd wat er allemaal in dat filmpje gebeurde. Wat me wél is bijgebleven, is een wat oudere man die bij het omhelzen van zijn date enthousiast (of misschien was het eerder wat benauwd, dat kan ook…) riep dat ze van die grote borsten had. En ik zag een soort van Rembrandt-achtige jongen voorbijkomen. Ook interessant. Om nog maar te zwijgen over het ‘hotel’-deel uit de titel. Want als de date van beide kanten bevalt, kunnen ze meteen… Juist ja.

Nog twee nachtjes slapen, dan is het zo ver en heb ik in elk geval een date met mijn bank, de katten én de tv!

Ilona Oerlemans Ilona KijktIlona Oerlemans (40) is coördinator tekst- en eindredactie. In haar vrije tijd doet ze heel veel verschillende dingen, maar gewoon thuis op de bank tv-kijken hoort daar ook zeker bij. Liefst naar programma’s met echte mensen. Voor Margriet blogt ze wekelijks over wat ze ziet op tv. 

 

Beeld: BNNVARA

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.      

Ook interessant