Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Ik kon nog geen aardappel schillen’

eoorr5n6jyd3_selected_wide_1200.jpg

-In samenwerking met VGZ

Diane maakte één verkeerde beweging en toen gebeurde het: de pees in haar duim scheurde. Ineens was ze compleet onthand. Totdat ze las over zorgbemiddeling en er snel een oplossing kwam.

“Samen met Myrthe, mijn dochter, wilde ik boodschappen gaan doen. Een verkeerde schakelbeweging in de auto besliste anders. Ik hoorde het letterlijk knappen in m’n duim en hij stond helemaal scheef. Ja, dan raak je wel lichtelijk in paniek. Meteen doorgereden naar de huisarts dus. Deze constateerde dat er een scheurtje in mijn pees zat.”

Uitgeschakeld

“Een paar weken met een spalk zou moeten helpen, dan genas het vanzelf. Het deed pijn en mijn rechterhand was voorlopig uitgeschakeld. Best lastig, want gezinsleven gaat gewoon door. Aardappelen schillen, was opvouwen, aankleden, dingen die normaal zo vanzelfsprekend zijn, waren nu een enorme uitdaging.”

Goeie hulp

“De pijn bleef en mijn duim stond na weken nog steeds krom. Dus naar het ziekenhuis voor een echo. Daar bleek dat mijn duimpees helemaal was afgescheurd. Ik moest geopereerd worden. Een tegenvaller. Helemaal toen ik hoorde dat ik pas over tien weken aan de beurt was.”

Tranen

“Dan komen de tranen vanzelf, want: hoe houd je al die weken de boel thuis draaiende als je met rechts niets kan? Ik ging zoeken op de site van VGZ en vond iets over wachtlijstbemiddeling. Ik belde en een zorgadviseur ging meteen voor me aan de slag. Daar snapten ze heel goed hoe lastig het is om op deze manier een huishouden draaiende te houden. Een dag later kreeg ik het verlossende telefoontje: je kunt over acht dagen geopereerd worden in Rotterdam. Wat een opluchting. Mijn duim staat inmiddels weer recht, ik ben pijnvrij en sta zelf weer de aardappels te schillen.”

‘Wij denken graag mee’

Zorgadviseur Kim werkt al ruim vier jaar bij VGZ op de afdeling Zorgadvies & -bemiddeling. “Ik had Diane aan de telefoon en begreep haar frustratie. Tien weken wachten op een operatie, terwijl je pijn hebt en bezorgd bent over hoe het thuis allemaal moet? Dat is niet fijn.”

Zorgadviseur Kim

“Ik ben meteen voor haar aan de slag gegaan. Binnen een dag wist ik dat ze snel geopereerd kon worden in een kliniek in Rotterdam, waar ze gespecialiseerd zijn in hand- en polsproblemen. Fijn dat we dit voor Diane konden doen.”

Benieuwd wat VGZ voor jou kan doen? Kijk snel op hier.


Ook interessant