Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

IJsje halen? Waarom je nu beter geen hoorntje kunt nemen

ijsje-halen-waarom-je-nu-beter-geen-hoorntje-kunt-nemen.jpg

Het kriebelt om met dit heerlijke lenteweer een ijsje te halen. Vers schepijs, welteverstaan. Sommige ijssalons zijn, met de nodige maatregelen, wel open. Maar eet jij altijd ijs uit een hoorntje?

Dat kun je nu beter niet bestellen, adviseert de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Corona-ijsje

IJssalons mogen gewoon open zijn, mits ze zich aan bepaalde regels houden. De brancheorganisatie heeft die regels goed onder de loep genomen. Op basis daarvan is besloten: ijs afhalen mag gewoon nog. Maar je mag dit ijsje vervolgens níet in de omgeving van de ijssalon opeten. Daarom staan er ook geen bankjes meer bij ijssalons. Het wordt anders wel erg moeilijk om die anderhalve meter afstand te bewaren. Ook wordt ijssalons geadviseerd om het ijs in te pakken, zodat duidelijk is dat het niet de bedoeling is dat je het ijsje al direct opeet.

Even geen ‘handijs’

Nog een belangrijke tip, voor zowel de ijssalons als wij consumenten: verkoop of neem even geen ijs in een hoorntje, ofwel ‘handijs’ bij een ijssalon. “Dat nodigt uit tot directe consumptie”, legt Teun Loonen van het IJscentrum uit aan Metronieuws. Daarbij wordt er niets voor niets zo gehamerd op je handen vaker wassen. Je kunt je afvragen hoe hygiënisch en coronaproof het is om zo’n hoorntje, zonder water en zeep ter plekke tot je beschikking, vanuit je hand te eten.

Toch een hoorntje?

Wil je toch per se een hoorntje? Het is natuurlijk niet verboden. Een ijssalon kan het dan wel verpakt meegeven. Dat is simpelweg de veiligste optie voor nu. En wil je het helemaal op safe spelen? Sommige salons bezorgen nu zelfs vers ijs. Geluksvogel als ze dat bij jou in de buurt doen. En anders zijn schepijs, raketjes en perenijsjes van de supermarkt ook niet mis, toch? Je kunt bovendien ook zélf heerlijke ijsjes maken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, Metronieuws
Beeld | iStock

Ook interessant