Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Iedereen klopt bij deze elfjarige aan voor emotioneel advies

ciro-ortiz.png

Door alle dagelijkse dingen die je moet doen kun je behoorlijk gestrest raken. Voor mensen die in New York wonen is er goed nieuws: Ciro Ortiz is er om ze te helpen.

Een metrostation in Brooklyn is één keer per week omgetoverd tot het kantoor van een therapeut. De elfjarige Ciro Ortiz zit daar elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur om mensen te steunen die wel wat goed advies kunnen gebruiken. Voor slechts $2 koop je een sessie van vijf minuten.

 

 

Ciro is in het verleden gepest op school. Dit heeft hem op het idee gebracht begeleiding te bieden aan mensen die ergens mee in hun maag zitten. “Het is een goede manier om iets terug te geven en geld te verdienen,” zegt de elfjarige. Toen Ciro begon met zijn ‘handel’ was hij erg nerveus en onzeker. Nu komt hij blij thuis van het praten met veel aardige mensen. Volgens zijn vader is hij altijd al stukken volwassener geweest dan andere kinderen van zijn leeftijd.

Een keer kwam een getrouwd stel langs met een meningsverschil. De man vond het vervelend dat zijn vrouw veganist is geworden. “Ik zei hem dat zij niet boos wordt omdat hij vlees eet. Zij wil eten wat ze wil eten en hij wil eten wat hij wil eten, dat moeten ze maar accepteren,” aldus Ciro.

De cliënten van Ciro zijn erg over hem te spreken. Zijn vader zegt: “Er kwam iemand naar ons toe en ze zei dat zijn advies precies haar onderbuikgevoel was.” Blijkbaar doet de jongen het goed. Er zouden zelf mensen zijn die telefonisch advies van hem willen. Op een goede dag verdient Ciro zo’n $50 en dat geld houdt hij niet allemaal zelf. Hij koopt er op school ook dingen van voor kinderen die niet veel te besteden hebben.

Hier nog een stukje goed advies waar we allemaal wel iets aan hebben:

Bron: goodhousekeeping.comnypost.com

Ook interessant