Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Huisoppas gezocht/gevraagd

Vakantie is ontspanning, maar een knagend gevoel in uw onderbuik kan die ontspanning in de weg staan als u op uw ligbed aan een azuurblauwe zee ligt, want hoe gaat het thuis? Is uw huis wel goed beveiligd? Krijgen uw viervoeters in het asiel wel de aandacht die ze verdienen en heeft u dat gas wel uitgedraaid? Maar er is een oplossing: een huisoppas!

Herman Withuis, oprichter en initiatiefnemer van huisoppas.nl kwam op het idee om huisoppassers en vakantiegangers bij elkaar te brengen toen hij met pensioen ging en zijn vrienden hem regelmatig vroegen om op hun huis te passen tijdens hun vakantie.

Withuis: “Wij hadden regelmatig een leuke en gratis vakantie en zij genoten ondertussen van een zorgeloze vakantie doordat wij op het huis letten, de planten water gaven en vaak ook meteen voor de huisdieren zorgden. Het mes sneed echt aan twee kanten. Dus toen besloot ik om mensen via de website www.huisoppas.nl samen te brengen.”

Omdat u uw huis natuurlijk niet aan iedereen toevertrouwd – dat zou alleen maar meer zorgen geven tijdens uw vakantie – hanteert Withuis een strikte selectieprocedure voor potentiële huisoppassers.

“Sowieso moet iedere kandidaat een bewijs van goed gedrag afgeven en een CV, zodat wij een goed inzicht krijgen in het verleden van de huisoppasser. In ons bestand hebben wij nu al veel oppassers die we regelmatig inzetten, waardoor de betrouwbaarheid uit ervaring is gebleken. Veelal zijn het ouderen die met pensioen zijn en ons eigen land nu willen ontdekken, maar ook gezinnen met kinderen hebben huisoppas.nl nu gevonden. De huizenbezitters betalen ons een kleine bijdrage voor de bemiddelingskosten en verder is de ruil kosteloos. Vaak is dit alternatief dus goedkoper dan wanneer ze een huisdier naar het asiel brengen. En natuurlijk is dit ook voor de huisoppassers een goedkoop alternatief voor een vakantie.”

Voor sommige ‘oppashuizen’ zijn specifieke eigenschappen van de huisoppassers nodig. Withuis: “Zo is er bijvoorbeeld een klant waarbij zijn paarden verzorgd moeten worden. Wij moeten er dan natuurlijk wel zeker van zijn dat de huisoppasser de juiste ervaring heeft om die taak goed uit te voeren. Overigens vragen wij voor dit soort projecten wél een vergoeding van de huizenbezitter voor de huisoppasser. Natuurlijk is een gratis vakantie al een leuke meevaller voor de oppasser, maar voor een zware taak als stallen uitmesten en paarden verzorgen mag de huisoppasser best betaald worden. Het is dan in feite een werkvakantie.”

Ook interessant