Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Huishoudtips: streeploos ramen lappen

ramenlappen-jpg.jpg

Schone ramen maken uw nette huishouden compleet. U heeft mooi zicht naar buiten en mensen buiten hebben zicht op uw schone huis. Nu is ramen lappen niet een van de leukste en makkelijkste klusjes. Margriet.nl geeft u tips voor streeploos gelapte ramen.

ramenlappen.jpgTip 1: kozijnen reinigen
Voordat u met het echte werk begint, is het verstandig om de kozijnen te reinigen. Gebruik een stoffer om het ergste vuil van de kozijnen te vegen. Daarna kunt u het kozijnwerk afnemen met een natte doek of sopje. Gebruik hiervoor een ander sopje dan voor de ramen.

Tip 2: het juiste sopje maken
De kunst van het ramen lappen is de sop. Kies altijd voor warm water. Voeg hier een klein druppeltje allesreiniger of een scheut spiritus aan toe. Zorg voor een grote spons. Maak deze nat en knijp deze bijna droog. Spons het raam van onder naar boven met krachtige streken vlak naast elkaar.

Tip 3: schoonmaken
Gebruik een goede trekker en trek het raam in één beweging droog met horizontale strepen. Droog tussendoor de trekker met een zweem. De hoekjes en randen van het raam kunt u achteraf nog drogen met de zeem. Wilt u streepvrije ramen? Neem dan een prop kranten en zweem de ramen na.

Bron: Schoon!

Ook interessant