Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Huishoudtips: Schone Slaapsters!

slapen1-jpg.jpg

In de slaapkamer kunt u tot rust komen en heerlijk relaxen. Dit lukt nou eenmaal beter in een schone en opgeruimde kamer. Het schoonhouden van een slaapkamer is niet zo moeilijk. Het belangrijkste woord is luchten!

slapenMatras
Wist u dat u een derde van uw leven doorbrengt in bed? Daarom is het erg belangrijk om uw matras af en toe schoon te maken. Dit kan door de matras op zijn kant te zetten en hem met een spons met mengsel van water en ammonia af te nemen(ook goed tegen huisstofmijt). Ook kunt u een mengsel van water en citroen gebruiken. ‘Slaapdeskundigen’ zeggen dat u om de tien jaar een nieuw matras moet kopen. De kwaliteit is namelijk hard achteruit gegaan en echt uitrusten erop lukt niet meer. Als u langer van uw matras gebruik wilt maken, draai hem dan minstens twee keer per jaar om. Nog beter is om hem elke twee weken om te draaien; de ene keer in de lengte de andere keer in de breedte.
Om uw matras nog beter te beschermen kunt u een moltonhoes gebruiken ook voor hoofdkussens bestaan er moltonhoezen. U kunt eventueel ook een extra ‘gewone’ hoes gebruiken.

Beddengoed
Luchten is erg belangrijk als het aankomt op uw beddengoed. In de slaapkamer kunt u niet vaak genoeg luchten. Dekens kunt u uit het raam laten hangen, of in de tuin of op uw balkon laten ‘ademen’. Ook kunt u uw dekens in de droogtrommel stoppen. Wel op koude lucht zetten natuurlijk. Als u een donzen dekbed in de droogtrommel doet, stop er dan een aantal tennisballen bij en uw donzen dekbed is als nieuw.

Tweewekelijkse beurt
U kunt het beste beginnen met het verschonen van uw bed en eindigen met stofzuigen. Er kan nogal eens wat veertjes stof en pluisjes uit de kussenslopen en dekbedhoezen komen.
Begin met het stoffen van de nachtkastjes, vensterbanken, boekenplanken enz. Als u iets vies tegenkomt, maak het dan schoon met allesreiniger spray en een klam-vochtige doek. Trek slopen van de kussens, hoeslaken van de matras en dekbedhoes van het dekbed. Schud uw dekens en kussens op en maak uw bed weer op met schone slopen. Ga daarna met de stofzuiger goed langs de randjes en probeer zo ver mogelijk onder het bed te komen met de slang. Spray na het stofzuigen op de vloer met een reiniger en dweil de kamer.

Wanneer u ’s avonds heerlijk uw schoon ruikende bed in duikt, weet u: het wordt een goede nacht!

Bron: Schoon! Het grote schoonmaakboek voor mannen en vrouwen.

Ook interessant