Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Huishoudtips: netjes de was drogen

wasjes-jpg.jpg

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine. Een wasje is zo gedaan. Even sorteren, programma kiezen en de machine doet z’n werk. De was drogen is echter een heel ander verhaal. Margriet.nl geeft u vijf tips om uw was netjes te laten drogen.

wasjes.jpgTip 1: Snel ophangen
Probeer uw was niet te lang in de wasmachine te laten zitten. Uw was kreukt namelijk erger, naarmate het langer in de trommel ligt. Daar komt bij dat de was na een paar uur muf gaat ruiken. Dat is niet fris, want in een vochtige omgeving kunnen bacteriën en schimmels zich makkelijk voortplanten. Toch een keer de was vergeten op te hangen? Een beetje waspoeder en het kortste wasprogramma doen wonderen.

Tip 2: Netjes hangen
Om zo effectief mogelijk met uw was om te gaan, is het belangrijk de was netjes op te hangen. Op deze manier hoeft u na het drogen niet nog eens te strijken. Klop uw kleding na het wassen goed uit voordat u het ophangt. Gebruik voldoende knijpers, zo zakt uw kleding niet in. Bij shirts is het verstandig deze ondersteboven op te hangen. Zo bevinden zich de knijperafdrukken niet op uw schouders.

Tip 3: Alternatieven voor de waslijn
Uw kleding netjes laten drogen? Gebruik dan eens hangers in plaats van de waslijn of het wasrek. Zorg er wel voor dat de hangers netjes gevormd zijn, zodat u geen onaangename afdrukken in uw kleding krijgt. Broeken en rokken kunt u aan hangers met klemmetjes laten drogen.

Tip 4: Droogtips voor drukke mensen
Vooral als u een druk leven hebt, of bijvoorbeeld een groot gezien, is een goede wasdroger een aanrader. Zorg dat u voornamelijk kleding heeft dat in de droger mag. Misschien ook slim om veel kleding in huis te hebben, zodat u niet misgrijpt. Het kan zijn dat kleding, ondanks dat het gewoon in de droger kan, toch nog wat krimpt. Koop dus een maatje groter!

Tip 5: Energiezuinig met de wasdroger
Wilt u een wasdroger gebruiken en toch zuinig met energie omgaan? Koop dan een exemplaar met een sensor. Deze slaat namelijk vanzelf af zodra de was droog is. Op deze manier droogt u nooit te lang. Daarnaast is langer drogen op een lage temperatuur of op economy-stand energiezuiniger dan kort drogen bij een hoge temperatuur.

Bron: Margriet Lekker Schoon!

Ook interessant