Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit hotel kost je slechts 1 euro per nacht, op één opmerkelijke voorwaarde

hotel-margriet.jpg

Het ‘One Dollar Hotel’ in Japan is misschien wel het goedkoopste hotel ter wereld. Een overnachting kost je slechts één dollar, wat net iets minder is dan één euro. Maar er is wel een heel bijzondere voorwaarde.

Als je hier logeert, moet je het namelijk wel goed vinden dat je de hele tijd live te zien bent op het internet. En dat voor de hele wereld…

Béétje privacy

Volgens de 27-jarige eigenaar van het hotel, Tesusya Inoue, heb je wel een beetje privacy. De livestream is namelijk zonder geluid, wat betekent dat je gesprekken en telefoontjes niet te horen zijn. Daarnaast mag je volgens hem gewoon de lichten uitdoen en heb je in de badkamer totale privacy, omdat hier geen camera’s zijn.

Met succes

Inoue erfde vorig jaar het hotel van zijn oma, waarna hij dit bijzondere plan bedacht om meer aandacht en omzet voor zijn hotel te krijgen. Door één kamer in het hotel beschikbaar te stellen voor een livestream, hoopt hij een nieuw publiek te trekken en een nieuwe inkomstenstroom binnen te halen. Dit lijkt te lukken: het YouTube-kanaal van de hotelkamer is slechts een week online en heeft nu al meer dan 8000 abonnees. Mocht je nu geïnteresseerd zijn in zo’n goedkope overnachting, dan moet je bij de boeking naar hotelkamer nummer acht vragen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CNN
Beeld | iStock, YouTube Jeugdjournaal

Ook interessant