Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hooikoortspatiënten, opgelet: het graspollenseizoen barst nu écht los

hooikoorts-kies-dan-niet-voor-deze-vakantiebestemmingen.jpg

Eindelijk maken regenbuien weer plaats voor zonovergoten dagen. De temperatuur klimt komend weekend zelfs op naar 22 graden. Feest, maar niet voor hooikoortspatiënten. 

Die ondergaan momenteel pittige dagen.

Ziek van de hooikoorts

Een lopende neus, keelpijn, hoest- en niesbuien, hoofdpijn, jeukende ogen: hooikoorts kan je behoorlijk lamlendig laten voelen. Dat heb je de afgelopen dagen misschien al gemerkt. Houd er in het weekend van 18 en 19 mei ook maar rekening mee: zaterdag en zonder barsten de pollen weer los in de lucht – en in combinatie met de voorspelde wind, is dat een crime voor de snotteraars onder ons.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Graspollenseizoen

Grassen zijn momenteel flink aan het bloeien door het hele land, legt bioloog Maurice Martens uit op de site van Buienradar. Grote vossenstaarten bijvoorbeeld. “Het zeer sterke allergeen van dit gras luidt de periode in van het graspollenseizoen.” Maar ook kropaar en glanshaver grijpen om zich heen. Het zuiden van het land krijgt er het eerst last van: “De bloei gaat als een golf van zuid naar noord.”

Heb je al medicatie? Slikken of druppelen dus, dit weekend. Lees vooral ook even welke trucjes wél en absoluut níet werken tegen hooikoorts.

Toch iets groens in huis nemen? Wat dacht je van dit bonsaiboompje inclusief keramieken sierpot, dat je nu met 44 procent korting in de Margriet Shop scoort.

 

Bron | Hooikoortsradar (Buienradar)
Beeld | iStock

Ook interessant