Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoofdredacteur Leontine neemt je mee naar Berlijn

courgette.jpg

Margriet’s Leontine van den Bos gaat naar Berlijn. Leontine heeft een grote voorliefde voor alles wat met kunst & cultuur te maken heeft. Wat heeft Berlijn dat andere wereldsteden niet hebben?

In de eerste plaats de Berlijners zelf, die de stad met hun ruwe maar hartelijke charme zijn typische, geheel eigen sfeer geven. En natuurlijk een ongelooflijke rijkdom aan bezienswaardigheden, die niet alleen de grootste historie en de drama van de 20e weerspiegelen, maar ook een sfeer van verandering.

3x leukste plekjes

Alte Nationalgalerie: Voor kunstliefhebbers als Leontine is de Alte Nationalgalerie met kunst van de negentiende eeuw en de Gemäldegalerie de ultieme plek om rond te neuzen. Werken van bekende kunstenaars komen hier ruim aan bod.

Rondvaart over de Spree: Sightseeing kun je te voet doen, maar het is veel leuker om Berlijn te ontdekken via de vele rivieren en kanalen die deze prachtige stad biedt. Een rondvaart over de Spree is een heerlijk moment om te relaxen.

Friedrichstadt-Palast: Muziek en theater zijn een belangrijk onderdeel van de Berlijnse cultuur. Waar kun je dit beter ervaren dan in het Friedrichstadt-Palast waar je dans, zang, acrobatiek en visuele trucs krijgt voorgeschoteld.

Ook interessant