Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Honden Joe Biden moeten weg uit het Witte Huis na bijtincident

honden-joe-biden-witte-huis-major.jpg

Joe Biden moet afscheid nemen van zijn honden in het Witte Huis. Een van de twee herdershonden vertoonde namelijk agressief gedrag tegen personeel.

Major (3) en Champ (13) worden overgebracht naar Bidens familiehuis in Amerikaanse staat Delaware, melden bronnen aan CNN.

Bijtgrage Major

Het komt door Major (rechts op onderstaande foto), die een beveiliger in het Witte Huis zou hebben gebeten. Hoe ernstig is niet duidelijk, maar het incident was wel dusdanig serieus dat de honden weg moesten. Of Joe Bidens viervoeters ooit weer een stap in het Witte Huis mogen zetten is niet duidelijk.

Medewerkers vertellen aan CNN dat het niet de eerste keer was dat Major het op een van hen gemunt had. Het beestje, dat de Bidens in 2018 uit een asiel adopteerden, zou bekend staan om z’n geblaf, gespring en aanvallen. Major is de eerste asielhond ooit in het Witte Huis.

Honden in het Witte Huis

Major en Champ waren zeker niet de eerste honden in het Witte Huis. Ook de Obama’s werden vergezeld door first dogs. Net als George W. Bush. Lees hier meer over honden in het Witte Huis.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | CNN
Beeld | ANP

Ook interessant