Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera! Prinses Beatrix 80 jaar (en wat lijkt deze kleindochter toch op haar!)

beatrix-en-amalia-anp.jpg

Prinses Beatrix is vandaag 80 jaar geworden. En wat lijkt kleindochter Amalia op haar! De gelijkenissen tussen de oud-vorstin en de troonopvolger van koning Willem-Alexander zijn groot.

Zowel Willem-Alexander als Amalia zijn gezegend met de Oranjekonen van zijn moeder en haar oma. Prinses Beatrix erfde deze op haar beurt weer van haar overgrootmoeder, koningin Emma. Let ook op de monden en tanden van Beatrix, Willem-Alexander en Amalia.

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en prinses Beatrix in februari 2015 tijdens de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse skioord Lech.

Flinke dochter

Beatrix Wilhelmina Armgard zag op 31 januari 1938 op paleis Soestdijk het levenslicht. Om 09.47 uur was ‘een flinke dochter’ geboren, zo werd via officiële bulletins bekendgemaakt. Er stond op 31 januari 1938 een communiqué in het Nieuwsblad van het Noorden, zo valt te lezen op Wikipedia. Beatrix is het oudste kind van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld.

Beatrix was van 30 april 1980 tot en met 30 april 2013 koningin der Nederlanden. De oud-vorstin, die sinds 2002 weduwe is van prins Claus der Nederlanden, viert haar verjaardag naar verwachting in familiekring.

 

Gravin Eloise en gravin Leonore poseren samen met prinses Beatrix en prinses Catharina-Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane in Lech in februari 2016. 

De oud-vorstin tijdens de viering van haar 75ste verjaardag in 2013.

Beatrix en Claus tijdens hun vakantie in Porto Ercole, in Italië in 1976.

 

In deze video ontmoet Anita Witzier prinses Beatrix naar aanleiding van het 90-jarig bestaan van het Reumafonds.

Bronnen: ANP, Beau Monde en Wikipedia
Foto’s: ANP

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant