Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Hoera: prinses Amalia is jarig en dat wordt gevierd met een práchtige foto

prinses-amalia.jpg

De vlag mag uit, want prinses Amalia mag vandaag maar liefst zestien kaarsjes uitblazen. Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid heeft vader koning Willem-Alexander een prachtige foto van haar gemaakt, die vandaag gepubliceerd is.

Prinses Amalia lijkt sprekend op haar ouders

De foto is gemaakt in de achtertuin van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Op de foto is niet alleen te zien wat een mooie meid Amalia is, maar ook hoe erg ze op haar beide ouders lijkt. Ze heeft overduidelijk de donkere, sprekende ogen van Máxima, en de gelaatstrekken van Willem-Alexander.

Trotse ouders

“Ze is een fantastische dochter, en ze is een fantastische vriendin,” vertelt trotse moeder Máxima in een interview. Ook vader koning Willem-Alexander is maar wat trots op zijn kleine meid. “Het is een fantastisch meisje die een jonge vrouw begint te worden, en het is een schat van een kind.” Een lastige puber lijkt Amalia dus niet te zien, ondanks haar leeftijd.

Lees ook:
7 dingen die je nog niet wist over de jarige prinses Amalia

Drukke decembermaand

Groots wordt Amalia’s verjaardag niet gevierd. Ze heeft het ontzettend druk, legt Máxima uit. “Het is het einde van het jaar, er moet nog van alles gebeuren voor school. En je hebt ook Sinterklaas, allerlei festiviteiten.” Daarnaast is 10 december de uitvoering van de musical ‘Het Kerstklooster’ in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, die mede door Amalia tot stand is gekomen. Het is een drukke maand voor de prinses!

Op naar de achttien

Voor Máxima is de verjaardag van haar oudste dochter ook een beetje dubbel. “Op naar de laatste twee jaar. Ze is nu nog maar twee jaar in huis, dus daar moet ik echt van genieten.” Herkenbare woorden voor iedere moeder. Niet alleen voor Máxima is die achttiende verjaardag een mijlpaal, maar voor het hele koninklijk huis. Dan wordt Amalia lid van de Raad van State en mag ze aansprak maken op de troon, mocht haar vader onverhoeds overlijden.

prinses amalia

Bron | RTL Nieuws, Welingelichtekringen.nl
Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via 
margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant